Σε έντονο κλίμα διεξήχθη το συλλαλητήριο για την Μακεδονία στη Θεσσαλονική με χιλιάδες διαδηλωτές να εκφράζουν την αντίθεσή τους στη συμφωνία για το Σκοπιανό.

Οι συγκεντρωμένοι φώναξαν συνθήματα κατά της κυβέρνησης και του δημάρχου Θεσσαλονίκης, Γιάννη Μπουτάρη, ενώ κάποιοι πιο ένθερμοι έστησαν ακόμη και κρεμάλες μπροστά στον Λευκό Πύργο.

Οι περίπου 3.000 διαδηλωτές κρατώντας ελληνικές σημαίες στα χέρια πραγματοποίησαν πορεία προς το Προξενείο των ΗΠΑ, των Σκοπίων, αλλά και προς τα τοπικά γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝ.ΕΛ.





Υπογραμμίζεται ότι έξω από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ήταν παρατεταγμένες δύο διμοιρίες των ΜΑΤ, στις οποίες ομάδα ατόμων πέταξε πέτρες, με αποτέλεσμα να σημειωθούν μικρής έντασης επεισόδια. Ένταση επικράτησε κάτω από τα γραφεία των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στη συμβολή των οδών Βλάλη με Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη, όταν άτομα από την πορεία με καλυμμένα τα πρόσωπά τους πέταξαν πέτρες προς την αστυνομία, η οποία απάντησε με χρήση χημικών και ρίψη βομβών κρότου-λάμψης. Η πορεία κατέληξε στο Λευκό Πύργο, λίγο μετά τις 10 το βράδυ.





Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ένας εκ των πέντε διοργανωτών της σημερινής συγκέντρωσης διαμαρτυρίας, ο Δημήτρης Ζιαμπάζης επισήμανε ότι «με τη σημερινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας ασκήσαμε το δημοκρατικό μας δικαίωμα και εκφράσαμε ανοιχτά την αντίθεσή μας στην συμφωνία των Πρεσπών. Στόχος μας ήταν να ακουστεί δυνατά ότι η Θεσσαλονίκη δεν συμφωνεί με την συγκεκριμένη συμφωνία. Είμαστε πατριώτες και δημοκράτες και εάν σημειώνονταν επεισόδια, που δεν σημειώθηκαν, θα τα καταδικάζαμε ομόφωνα». Παράλληλα, ο ίδιος επισήμανε ότι η διαδικτυακή ομάδα των «Ενωμένων Μακεδόνων», στηρίζει τα συλλαλητήρια που ακολουθούν εντός των ημερών στην πόλη της Θεσσαλονίκης.


πηγή: eleftherostypos.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger