Μέσα από ένα απλό ανθρώπινο πείραμα φαίνεται η αιώρηση:


Παρακάτω είναι μια απλούστευση της τεχνολογίας ατμοσφαιρικής πτήσης με πτερύγια πτήσης (FDS): 


Τεχνολογία αιώρησης σε τρεις διαστάσεις μέσω υπερήχων

Μια τεχνική η οποία επιτρέπει την τρισδιάστατη αιώρηση αντικειμένων μέσω της χρήσης υπερήχων ανέπτυξαν ιάπωνες επιστήμονες.

Σε ένα επίτευγμα το οποίο παραπέμπει στον χειρισμό της «Δύναμης» των ταινιών Star Wars, οι τρεις επιστήμονες (Γιοΐτσι Οχιάι, Τακαγιούκι Χόσι και Τζουν Ρεκιμότο- Πανεπιστήμιο του Τόκιο, Ινστιτούτο Τεχνολογίας Ναγκόγια και Πανεπιστήμιο του Τόκιο- Sony CSL) κατάφεραν να προχωρήσουν ένα βήμα παραπέρα από τις παρεμφερείς υπάρχουσες μεθόδους, οι οποίες επιτρέπουν την κίνηση/ αιώρηση ενός αντικειμένου (μιας σταγόνας νερού) πάνω και κάτω στον αέρα, κατά μήκος ενός συγκεκριμένου άξονα. Επί της προκειμένης, είναι δυνατή η κίνηση του αντικειμένου σε τρεις διαστάσεις.

«Η ουσία της τεχνολογίας αιώρησης είναι η αντιστάθμιση της βαρύτητας. Είναι γνωστό ότι ένα διαρκές κύμα υπερήχων είναι ικανό να ʽδεσμεύσει΄ μικρά σωματίδια στα σημεία πίεσης ήχου του, και μέχρι τώρα η μέθοδος αυτή έχει χρησιμοποιηθεί για την αιώρηση σωματιδίων, μικρών πλασμάτων και σταγόνων νερού» αναφέρουν σχετικά, προσθέτοντας ότι στη μελέτη τους εξετάστηκε η επέκταση του ακουστικού «χειρισμού» έτσι ώστε να είναι δυνατή η αιώρηση σωματιδίων διαστάσεων χιλιοστών και η κίνησή τους σε τρεις διαστάσεις, μέσω στοχευμένων κυμάτων υπερήχων.
Το συγκεκριμένο σύστημα έχει δύο πρωτότυπα χαρακτηριστικά, που αφορούν στην κατεύθυνση της ακτίνας υπερήχων και την «αρχή» χειραγώγησης του αντικειμένου, η οποία λαμβάνει υπόψιν της και τις τρεις διαστάσεις του χώρου. Όπως επισημαίνουν οι τρεις επιστήμονες, ήταν δυνατή η αιώρηση και ο «χειρισμός» αντικειμένων από διάφορα υλικά, διαμέτρων από 0,6 μέχρι 2 χιλιοστά.

ΚΒΑΝΤΙΚΗ ΑΙΩΡΗΣΗ


Η αιώρηση, χωρίς προφανή εξωτερική αιτία, συνδέονταν από τα πολύ παλιά χρόνια με τη μαγεία, τη θρησκεία και γενικά με τις υπερφυσικές δυνάμεις.

Και πάνω που η επιστήμη απομυθοποίησε όλες τις σχετικές περιπτώσεις, έρχεται η σύγχρονη μαγεία της Κβαντομηχανικής να δημιουργήσει μια εξίσου θεαματική και δυσεξήγητη περίπτωση, τη μαγνητική κβαντική αιώρηση.       

Αναλυτικά διαβάστε τις λεπτομέρειες ΕΔΩ 


Το μέλλον της μεταφοράς - Απίστευτη τεχνολογία έρχεται!


Αυτές οι τεχνολογίες θα αλλάξουν τον κόσμο για πάντα:

Τα οχήματα μαγνητικής αιώρησης:


Δημοσίευση σχολίου

Blogger