Οι πρωτοβουλίες του διδύμου Αλ. Τσίπρα-Ν. Κοτζιά για την με συνοπτικές διαδικασίες και χωρίς τη γνώμη του πολιτικού κόσμου και των κοινωνικών μας φορέων, ένταξη των δύο αλυτρωτικών και αντιδημοκρατικών ταραξιών της Βαλκανικής (Σκόπια και Τίρανα) σε ΝΑΤΟ και ΕΕ, όλη αυτή η σπουδή και κυβερνητική επιπολαιότητα δεν είναι τυχαίο ότι κορυφώθηκε την περασμένη εβδομάδα με την απέλαση δύο Ρώσων διπλωματών. 

Ποια άραγε είναι η επικρατέστερη ερμηνεία για την όψιμη, αυτή αφύπνιση (μετά από μακρά χειμέρια νάρκη), των πατριωτικών ανακλαστικών του μάλλον δογματικού-διεθνιστικού ΣΥΡΙΖΑ;

Η μόνη ίσως εξήγηση των ασυνήθιστων φιλοεθνικιστικών κυβερνητικών μεταπτώσεων της τελευταίας περιόδου, με την απέλαση των Ρώσων διπλωματών, είναι ότι η κυβέρνηση των Αθηνών ψάχνει να βρει ελαφρυντικά για το μπαράζ των λαϊκών αποδοκιμασιών και των δημοσκοπικών καθιζήσεων του κυβερνώντος ψευδο-αριστερο-ακροδεξιού μορφώματος, μετά τις πρωτοφανείς λαοσυνάξεις στην Αθήνα και Θεσσαλονίκη, εναντίον των μειοδοτικών διαπραγματευτικών κινήσεων, που έχουν διασύρει και αφανίσει και το τελευταίο ίχνος πατριωτικής ευθιξίας στους κυβερνώντες. 

Απόδειξη αυτού του πρωτοφανούς κυβερνητικού διασυρμού είναι η εξαχρείωση τόσο του Ζόραν Ζάεφ όσο και του Έντι Ράμα. Ο πρώτος περιφρονεί τη μεταβάπτιση της ΠΓΔΜ από τους Έλληνες αναδόχους της μειοδοσίας σε Βόρεια Μακεδονία. Και σε κάθε δημόσια ή κατ’ ιδίαν εμφάνισή του μιλάει αναισχύντως για ακέραια «δική» του Μακεδονία.



Και μάλιστα με το τουπέ του γενάρχου Μακεδόνα. Ακόμη και στις Συνόδους του ΝΑΤΟ, όπου οι ίδιοι οι εκπρόσωποί του χρησιμοποιούν, την ονομασία ΠΓΔΜ μέχρι την ένταξη του Σκοπιανού ταραξία στους κόλπους τους.

Από την πλευρά του, ο Έντι Ράμα πανηγυρίζει για την δήλωση του αρμόδιου Επιτρόπου για την Διεύρυνση της ΕΕ Γιοχάνες Χαν, σύμφωνα με την οποία θα είναι σημαντική και κρίσιμη μία συμφωνία μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας «καθώς πρόκειται για αναδιάρθρωση των συνόρων». Φυσικά, η Εκπρόσωπος της Κομισιόν έσπευσε να διορθώσει τον Χαν, διευκρινίζοντας ότι εννοούσε την ΑΟΖ στη θαλάσσια περιοχή Ελλάδας-Αλβανίας. Όμως παρόμοιες «διευκρινίσεις» διασύρουν το ρόλο της ίδιας της Ευρωπαϊκής Κομισιόν, η οποία δρα ως συνήγορος υπεράσπισης καταγέλαστων γιατί όχι και κατάπτυστων συνεργατών της. 

Το συμπέρασμα από τον παραπάνω διπλό Σκοπιανο-Αλβανικό εμπαιγμό και μάλιστα με την ανοχή και τις ευλογίες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ είναι ότι οι επιπόλαιες μειοδοτικές διαπραγματεύσεις με τα Σκόπια και τα Τίρανα εγκυμονούν τον κίνδυνο και οι δύο χώρες, με τις ευλογίες της Ατλαντικής Συμμαχίας, αλλά και τις αδεξιότητες του κάθε μικρονοϊκού Γιοχάνες Χαν να δημιουργήσουν αθεράπευτες καταστάσεις διάλυσης της ευρωπαϊκής συνοχής.

Κακά τα ψέματα! Αυτός ο αδιάντροπος Επίτροπος, εάν ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ σεβόταν περισσότερο το ρόλο του θα όφειλε, αντί να τραμπαλίζεται-για τους γνωστούς λόγους-να τραβάει το αυτί κάθε ανοηταίνοντος επιτρόπου και ευσχήμως να τον ανακαλεί σε ανόθευτα καθήκοντα.

Στη συνέχεια αυτού του σημειώματος τίθενται προς την κυβέρνηση τα ερωτήματα:

Γιατί δεν εφάρμοσε το μέτρο των διπλωματικών αντιποίνων (rétorsion) στα 3 χρόνια της κυβερνητικής θητείας της, σε αμέτρητες περιπτώσεις ωμής τουρκικής παρέμβασης στα εσωτερικά της Ελλάδας;

Γιατί δεν απήλασε ούτε ένα Τούρκο διπλωμάτη στα προξενεία-σφηκοφωλιές της Θεσσαλονίκης και Κομοτηνής;

Γιατί επιδεικτικά σιώπησε, όταν ο αρχιτραμπούκος αρχηγός των «Γκρίζων Λύκων» και Πρόεδρος του κόμματος Εθνικιστικής Δράσης (ΜΗΡ) Ντεβλέτ Μπαχτσελί δήλωνε κυνικά: «Ο βυθός της Θάλασσας είναι γεμάτος από τους παππούδες σας»;

Γιατί ο αναμφισβήτητα φιλικά και συναγωνιστικά διακείμενος προς την τουρκική ηγεσία, Κωνσταντινουπολίτης υπουργός Παιδείας Κων. Γαβρόγλου αξίωσε την παραίτηση των μουσουλμάνων μουφτήδων της δυτικής Θράκης και την αντικατάστασή τους από υποψήφιους μουφτήδες της επιλογής του Ερντογάν; 

Από ποιους επιτέλους παίρνει κυβερνητικές εντολές ο κ. Γαβρόγλου: Από την Άγκυρα, ή από την Αθήνα;

Η οψίμως αφυπνισθείσα για την προάσπιση των εθνικών συμφερόντων ελληνική ΕΥΠ το φρονιμότερο που θα είχε να πράξει είναι: Τόσο αυτή όσο και οι συναρμόδιες κυβερνητικές αρχές, να δώσουν πάραυτα στη δημοσιότητα τα …ανωνύμως κατονομαζόμενα πρόσωπα της ελληνικής κοινωνίας, που αορίστως «κατηγορούνται» για δωροδοκίες αντι-Ζαεφικών Σκοπιανών, με τον υποτιθέμενο σκοπό της ανατροπής της ερήμην του κυρίαρχου ελληνικού λαού μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών.

Ήδη ο φερόμενος, ως πρακτοράκος του Τζωρτζ Σόρος Ζόραν Ζάεφ, μιλάει για Έλληνες επιχειρηματίες που δωροδοκούν Σκοπιανούς αντικυβερνητικούς για την ανατροπή της «Συμφωνίας» των Πρεσπών.

Ονόματα λοιπόν εκείνων που δωροδοκούν, αλλά και των δωροληπτών να δώσεις πάραυτα στη δημοσιότητα κύριε Ζάεφ, ως φιλομειδέστατο alter ego των Τσίπρα-Κοτζιά. Όσο κραυγάζεις εναντίον Ελλήνων με πρόσχημα, ότι σου χαλάνε τη σούπα της επαίσχυντης μειοδοτικής συμφωνίας των Πρεσπών, χωρίς ονόματα δωρητών και δωρεοδόχων, άλλο τόσο επαυξάνεις τον αυτοπροσδιορισμό σου ως υβριστού και συκοφάντη, όχι μόνον κατά των συγκεκριμένων ακατονόμαστων Ελλήνων, αλλά και εναντίον:

Του 75% έως 80% των Ελλήνων που αξιώνουν ακύρωση της «Συμφωνίας» Ζάεφ-Κοτζιά-Τσίπρα.

Της ειρηνικής λαοθάλασσας των Ελλήνων που έχει ήδη απαντήσει στους τυχοδιώκτες και αδιόρθωτους υποψήφιους νέους «εταίρους» και «συμμάχους» της ΕΕ και με τη φράση: «Κάτω τα χέρια από την Ελλάδα» διαφορετικά: «Άμεση παύση κάθε μειοδοτικής ‘διαπραγμάτευσης’ που θα τινάξει στον αέρα την ίδια την εύθραυστη ευρωπαϊκή συνοχή»!
Τα ακούτε κ. Ζαν Κλωντ Γιουνκέρ, στα όποια διαυγή διαλείμματα της συμποσιακής σας ευωχίας; 

Τα ακούτε κ. Σόλτενμπεργκ που δεν έχετε ακόμη φιλοτιμηθεί ως Γ.Γ. του ΝΑΤΟ ν’ αξιώσετε την παράδοση των χωρίς καμία κατηγορία εγκλείστων στις τουρκικές φυλακές δύο Ελλήνων στρατιωτικών; Δεν το αντιλαμβάνεσθε ότι με την αλά Πόντιο Πιλάτο συμπεριφορά σας νομιμοποιείτε πράξεις εχθρικές ενός μέλους εναντίον άλλου μέλους της ίδιας «Συμμαχίας» που εκπροσωπείτε;

ΠΗΓΗ: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger