Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς θα έχει έκτακτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου με αφορμή την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ Σεργκέι Λαβρόφ.
Προηγουμένως η Ρωσία είχε ανακοινώσει ότι η προγραμματισμένη για το φθινόπωρο επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα ακυρώνεται. Την ανακοίνωση για την ακύρωση της επίσκεψης του Ρώσου ΥΠΕΞ έκανε ο πρέσβης της Μόσχας στη χώρα μας.

Την είδηση μετέδωσε το πρακτορείο Reuters επικαλούμενο δήλωση του Ρώσου πρεσβευτή στην Αθήνα στο TASS . Ο Ρώσος πρεσβευτής δήλωσε ότι η χρονική στιγμή για την προγραμματισμένη επίσκεψη του Σεργκέι Λαβρόφ στην Ελλάδα το Φθινόπωρο δεν είναι πλέον η κατάλληλη.
Σημειώνεται ότι η ελληνική κυβέρνηση είχε προσκαλέσει πριν από ένα μήνα τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών να επισκεφθεί την χώρα, αλλά οι σχέσεις των δυο χωρών βρίσκονται αυτή τη στιγμή στο χειρότερο σημείο μετά την απέλαση δυο Ρώσων διπλωματών και την απαγόρευση εισόδου στην χώρα σε άλλους δυο με τις κατηγορίες της προσπάθειας χρηματισμού Ελλήνων αξιωματούχων για να υποκινήσουν διαδηλώσεις κατά της Συμφωνίας για το Σκοπιανό.
ΠΗΓΗ: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger