To λόµπι του Πούτιν στο Άγιο Όρος και Ρώσοι διπλωµάτες - Με εξαγορά βουλευτών

ΤΟ ΠΑΝΙΣΧΥΡΟ λόμπι του Πούτιν στο Άγιον Όρος σε συνεργασία με Ρώσους πράκτορες που καλύπτονταν από διπλωματική ασυλία είχε στήσει επιχείρηση αποστασίας με την εξαγορά και εκβίαση βουλευτών με τους οποίους είχε ισχυρούς δεσμούς με τελικό στόχο να αποδομήσει και να ρίξει την κυβέρνηση Τσίπρα πριν ψηφιστεί η συμφωνία για το Μακεδονικό από την ελληνική Βουλή.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη επιχείρηση πολιτικής αποσταθεροποίησης που εκδηλώθηκε στην Ελλάδα από ξένο παράγοντα που έληξε άδοξα γιατί υπέπεσε στην αντίληψη των αμερικανικών μυστικών υπηρεσιών.

Η εντολή που είχε πάρει το πανίσχυρο λόμπι από την Μόσχα ήταν: Ρίξτε την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα πριν δρομολογηθούν οι διαδικασίες για την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ.

Μια τέτοια εξέλιξη ακυρώνει τα σχέδια της Μόσχας που είχε επενδύσει στρατηγικά σε αποδόμηση του Ζάεφ προκειμένου να ελέγξει τις πολιτικές εξελίξεις στη γειτονική χώρα.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή το ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους είχε αναπτύξει ισχυρούς δεσμούς με βουλευτές των ΑΝ.ΕΛ.

Μάλιστα κάποιους από αυτούς τους βοήθησε με διάφορους τρόπους για να εκλεγούν.

Ήταν αυτοί που δέχτηκαν πρώτοι τα διλήμματα των ηγούμενων που είχαν αναλάβει εργολαβικά με τη βοήθεια Ρώσων πρακτόρων να στήσουν την αποστασία.

Οι μυστικές υπηρεσίες έχουν καταγράψει συναντήσεις, συνομιλίες αλλά και προσπάθεια εξαγοράς βουλευτών. Άλλωστε η οικονομική βοήθεια που παρέχει η Μόσχα σε συγκεκριμένες μονές του Αγίου Όρους παραπέμπει σε μαύρο ταμείο μέσα από το οποίο χρηματοδοτούνται πολλαπλές δραστηριότητες που έχουν σχέση με τη στρατηγική της Ρωσίας για διείσδυση σε νευραλγικούς τομείς του ελληνικού πολιτικού και οικονομικού συστήματος. Με τη ρωσική διείσδυση στο Άγιο Όρος ασχολήθηκαν εκτεταμένα τα τελευταία χρόνια οι αμερικανικές υπηρεσίες.

Μάλιστα ο ίδιος ο Αμερικανός πρέσβης επισκέφθηκε πρόσφατα το Άγιο Όρος προκειμένου να διαμορφώσει εικόνα για το τι ακριβώς γίνεται με τα μοναστήρια που έχουν εξελιχτεί σε ρωσικές βάσεις.

Οι δραστηριότητες του ρωσικού λόμπι του Αγίου Όρους βρέθηκαν και στο στόχαστρο της ΕΥΠ. Στο Μαξίμου διαβιβάστηκαν τις τελευταίες εβδομάδες απόρρητα δελτία πληροφοριών που περιλαμβάνουν λεπτομέρειες για τη χρηματοδότηση των συλλαλητηρίων για το Μακεδονικό.

Σύμφωνα με τεκμηριωμένα στοιχεία το ρωσικό λόμπι του Αγίου Όρους κάλυψε σχεδόν όλο το κόστος της οργάνωσης των συλλαλητηρίων. Βέβαια οι λαοσυνάξεις ήταν το πρώτο μέρος του σχεδίου αποσταθεροποίησης. Το δεύτερο περιλάμβανε την αποστασία βουλευτών και πτώση της κυβέρνησης.

Όπως αποκάλυψε στην Kontranews καλά πληροφορημένη πηγή ένας από τους βουλευτές που ανεξαρτητοποιήθηκε δέχτηκε ισχυρές πιέσεις από το λόμπι του Αγίου Όρους που φαίνεται ότι διαθέτει ισχυρό δίχτυο πληροφοριών αφού γνώριζε ότι ο συγκεκριμένος βουλευτής είχε διαβεβαιώσει τους πάντες ότι δεν πρόκειται να εγκαταλείψει το κόμμα του. Χρειάστηκαν κάποια τηλέφωνα και μια κατ’ ιδίαν επίσκεψη από έναν ηγούμενο και δύο συνεργάτες του για να αλλάξει γνώμη και να ανακοινώσει την ανεξαρτητοποίησή του. Τις ίδιες μεθόδους το λόμπι του Αγίου Όρους εφάρμοσε και σε τέσσερις ακόμα βουλευτές. Σε συνεργασία με Ρώσους διπλωμάτες οργάνωσε την αποστασία τους μέσα από ένα όργιο πιέσεων αλλά και απόπειρας εκμαυλισμού. Η κατάσταση αυτή ανάγκασε την κυβέρνηση να προχωρήσει σε δραστικά μέτρα. Απαγόρευσε την είσοδο στην Ελλάδα δύο Ρώσων διπλωματών που αυτές τις μέρες βρίσκονται στην Μόσχα και απελαύνει άλλους δύο που έχουν την ευθύνη του νευραλγικού κλάδου της κατασκοπείας και μαζί με τους λομπίστες του Αγίου Όρους εμπλέκονται στο σχέδιο αποστασίας.




Δ. Τζανακόπουλος

«Η Ελλάδα στο πλαίσιο µιας πολυδιάστατης εξωτερικής πολιτικής θέλει καλές σχέσεις µε όλα τα κράτη, αλλά αυτό δεν σηµαίνει ότι µπορεί να αποδέχεται συµπεριφορές που δεν δείχνουν σεβασµό προς το Διεθνές Δίκαιο». Με αυτά τα λόγια σχολίασε ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Δηµήτρης Τζανακόπουλος, το ζήτηµα που έχει προκύψει µε την απέλαση δύο Ρώσων διπλωµατών και την απαγόρευση εισόδου στην Ελλάδα για άλλους δύο.

Παρέμβαση Κατρούγκαλου

Στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «kontra» και στον Γιώργο Μελιγγώνη, µίλησε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Κατρούγκαλος.

Ο κ. Κατρούγκαλος αναφέρθηκε στο ζήτηµα της απέλασης των δύο Ρώσων διπλωµατών επισηµαίνοντας ότι, «Η Ρωσία είναι µία µεγάλη χώρα η οποία έχει παραδοσιακά φιλικές σχέσεις µε την Ελλάδα και εµείς θέλουµε αυτές οι φιλικές σχέσεις να γίνουν ακόµα καλύτερες στο µέλλον. Υπάρχουν όµως διεθνείς κανόνες που διέπουν τις διµερείς σχέσεις, υπάρχουν κανόνες τους διπλωµατικούς χειρισµούς, όταν λοιπόν  αυτοί οι κανόνες παραβιάζονται, ακόµα και αν αυτό αφορά µία φίλη χώρα, θα έλεγα εγώ πολύ περισσότερο, όταν έχουµε µία φίλη χώρα. Θέλω να ξεκαθαρίσω τα πράγµατα. Αυτό κάναµε. Έχουµε µιλήσει µε τους Ρώσους φίλους µας, τους είπαµε ότι θεωρούµε ότι ορισµένες κινήσεις στελεχών τους ξεφεύγουν από τα όρια µέσα στα οποία µπορεί να κινείται µία διπλωµατική αποστολή.»

Παράλληλα ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών ξεκαθάρισε ότι, «ήθελα να διαβεβαιώσω µέσω του καναλιού σας, ότι θεωρούµε ότι αυτό το επεισόδιο θα είναι παροδικό και δεν θα επηρεάσει τις σχέσεις µας µε τη Ρωσία. Δεν είναι αποτέλεσµα πίεσης ή αποτέλεσµα άλλων σχεδιασµών. Αντιδράσαµε σε κάτι που θεωρήσαµε ότι ξεφεύγει από τη διπλωµατική πρακτική και πρέπει να το κάνουµε αυτό, θαρρώ, στους φίλους µας, καθώς πρέπει, οι καλοί λογαριασµοί να καθορίζουν τις σχέσεις µεταξύ φίλων.»


πηγή

Δημοσίευση σχολίου

Blogger