Ακατανόητες «διευκρινήσεις» για την δήλωση Τσίπρα σχετικά με τις συνομιλίες Αθήνας – Τιράνων για τα σύνορα με την Αλβανία, δίνουν κυβερνητικές πηγές.

Ο Πρωθυπουργός από τις Βρυξέλλες αποκάλυψε τις συζητήσεις που γίνονται, λέγοντας ότι το ζήτημα που απομένει να λυθεί με την Αλβανία είναι «το ζήτημα του εμπολέμου και των συνόρων το οποίο βρισκόμαστε πολύ κοντά στο να βρεθεί μια κάποια διευθέτηση».

Σοκαριστική δήλωση Τσίπρα: Ανοίγει θέμα συνόρων με την Αλβανία

Κυβερνητικές πηγές επιχειρώντας να εξηγήσουν τη δήλωση του Πρωθυπουργού προέβησαν σε μια ακατανόητη αναφορά περί «συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα», με την συγκεκριμένη φράση να μοιάζει περισσότερο με χρησμό παρά με διευκρίνηση.


Οπως ανέφεραν χαρακτηριστικά: «η αποστροφή του πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα».

Αναλυτικά, τα όσα εξηγούσαν κυβερνητικές πηγές:

«Η σπουδή ορισμένων να δημιουργήσουν εκ νέου θέμα εκ του μη όντος για τις διαπραγματεύσεις με την Αλβανία, θα ήταν αξιοθρήνητη εάν δεν ήταν εθνικά επικίνδυνη», τονίζουν κυβερνητικές πηγές.

Σχολιάζουν ειδικότερα ότι «αφού η ΝΔ και τα φίλα προσκείμενα Μέσα της εκτέθηκαν διεθνώς με την προσπάθεια εκμετάλλευσης μίας άστοχης διατύπωσης του Επιτρόπου Χαν, που διευκρινίστηκε ότι αναφερόταν στην ΑΟΖ, τώρα επιδίδονται σε νέα σενάρια επιστημονικής φαντασίας».


Οι ίδιες πηγές υπογραμμίζουν ότι «η αποστροφή του πρωθυπουργού στο ζήτημα των συνόρων με την Αλβανία αναφέρεται στο θέμα της συντήρησης των πυραμίδων στα υφιστάμενα σύνορα με τη γειτονική χώρα». «Και η γελοιότητα έχει τα όριά της», σχολιάζουν.


πηγή: crashonline.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger