190 χρόνια από την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους κι όμως ποτέ η Ελλάδα δεν έγινε μια ανεξάρτητη χώρα.

Άραγε γιατί;


Αλλά ας δούμε πολύ συνοπτικά την ιστορία της νεότερης Ελλάδας:


Η Ιστορία της νεότερης Ελλάδας αρχίζει ουσιαστικά από το 1821 και την ανεξαρτησία του Ελληνικού κράτους το έτος 1828 με κυβερνήτη τον Ιωάννη Καποδίστρια καλύπτοντας την Πελοπόννησο και μέρος της Στερεάς Ελλάδας.

Από το 1832 μέχρι το 1974 το Ελληνικό κράτος ήταν βασίλειο (με διαστήματα χωρίς βασιλεία) και από το 1974, η σύγχρονη Ελλάδα απέκτησε το πολίτευμα της Δημοκρατίας, οδηγώντας έτσι στην Τρίτη Ελληνική Δημοκρατία. 

Το 1881 στην Ελληνική επικράτεια προστέθηκε η Θεσσαλία (εκτός από την περιοχή της Ελασσόνας) και η επαρχία της Άρτας, το 1913, με τη συνθήκη του Λονδίνου, η Μακεδονία και η Κρήτη, το 1920 η Ανατολική Θράκη και η περιοχή της Σμύρνης που επέστρεψαν στην Τουρκική κυριαρχία μετά τη Μικρασιατική Καταστροφή. Στην Ελλάδα προστέθηκε το 1920 η Θράκη. 
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο το 1947 παραχωρήθηκαν τα Δωδεκάνησα.




Στα χρόνια αυτά που διένυσε ο Ελληνισμός δημιουργήθηκε ένα Ελληνικό κράτος όπου οργανώθηκε με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην αναπτυχθεί ποτέ οικονομικά, αλλά πάντα να παίρνει δάνεια από τους διεθνείς τραπεζίτες.

Οικονομική εξάρτηση για την Ελλάδα και πάντα οι κάτοικοί της φτωχοί, γιατί πάντα τα παιδιά των φτωχών πάνε να πολεμήσουν για τα συμφέροντα των πλουσίων. 
Έτσι η ιστορία έδειξε ότι ο Έλλην είναι καλός πολεμιστής, αλλά  από την άλλη η ιστορία λέει πως η Ελλάδα τρώει τα παιδιά της...

Ως εκ τούτου, το πως φτάσαμε σήμερα στο τελικό ξεπούλημα της πατρίδας με την συμμορία των μνημονίων, που προσπαθεί να εξαφανίσει τον Ελληνισμό από την Μητροπολιτική Ελλάδα και, με ταυτόχρονη λαθραία εισβολή του Ισλαμικού στοιχείου από κάθε γωνιά του πλανήτη εγκαθιδρύει νέους αποίκους στην ενδοχώρα.

Πολλοί λένε γιατί κανείς δεν αντιδρά;

Η σωστή ερώτηση θα έπρεπε να ήταν γιατί κανείς δεν αντιδρούσε τόσα χρόνια που η Ελλάδα δεν αξιοποίησε τον πλούτο της και κυνήγησε κάθε δημιουργικό τέκνο της. Ποιοι και γιατί δεν ήθελαν ισχυρή Ελλάδα; 

Η γεωγραφική θέση, ο πλούτος και η ιστορία της Ελλάδος δείχνουν γιατί έπρεπε η Ελλάδα να μείνει σκλαβωμένη τα τελευταία 2000 χρόνια. Ήταν μια αναμενόμενη εξέλιξη να φθάσουμε στην τραγικότητα του σήμερα. Έτσι διχασμένη και χωρίς πραγματική παιδεία οι νεοέλληνες οδηγούνται ξανά στις ορέξεις του Σουλτάνου.

Βλέπετε η ιστορία επαναλαμβάνεται... 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger