Τα μηνύματα που συνοδεύουν την επιλογή του αρχηγού ΓΕΕΘΑ, ναυάρχου Ευάγγελου Αποστολάκη, για τη θέση του νέου υπουργού Άμυνας, τόνισε ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια της συνάντησής τους στο Μέγαρο Μαξίμου.

«Εγώ μίλησα και χτες για τους λόγους και είναι ένα σαφές μήνυμα σε ό,τι αφορά τη συνέχεια στον ευαίσθητο τομέα των Ενόπλων Δυνάμεων και της Άμυνας. Αυτό αφορά το εσωτερικό μας» είπε ο πρωθυπουργός στον σύντομο διάλογο που είχαν μπροστά στις τηλεοπτικές κάμερες, κατά την έναρξη της συνάντησης με τον κ. Αποστολάκη. «Αλλά είναι και ένα μήνυμα στο εξωτερικό, ότι ανεξάρτητα από τις διαφορές που μπορεί να έχουμε στο εσωτερικό μας, σε ό,τι αφορά στην υπεράσπιση των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων όλοι οι Έλληνες θα είμαστε ενωμένοι και θα μας βρουν ενωμένους όποια στιγμή θελήσουν να επιχειρήσουν οτιδήποτε που θα αμφισβητήσει την κυριαρχία μας» πρόσθεσε.


Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι «αυτό το μήνυμα δίνεται με τον καλύτερο τρόπο και πιστεύω ότι και από το καινούριο πόστο θα υπηρετήσετε με την ίδια αφοσίωση, συνέπεια, εντιμότητα, όπως κάνατε τόσα χρόνια ως στρατιώτης και αρχηγός αργότερα των Ενόπλων Δυνάμεων».

«Να είστε σίγουρος κύριε πρόεδρε και ευχαριστώ για την τιμή και την εμπιστοσύνη» σημείωσε ο κ. Αποστολάκης. Όπως είπε στον πρωθυπουργό, είναι εξαιρετική τιμή αυτή που του κάνει να του αναθέτει τα καθήκοντα του υπουργού Άμυνας. «Είναι τιμή και καθήκον και υποχρεώση» επισήμανε, συμπληρώνοντας ότι θα συνεχίσει να λειτουργεί όπως έκανε πάντα. «Προσπαθώντας να κάνω ό,τι καλύτερο μπορεί να γίνει στις παρούσες συνθήκες και με τη βοηθεία όλων» πρόσθεσε. «Γιατι θεωρώ», υπογράμισε, «ότι αυτήν τη στιγμή η ενότητα είναι σημαντική υπόθεση, οι καταστάσεις που βιώνουμε δεν αφήνουν περιθώρια για να μην είμαστε ενωμένοι. Και ειδικά στα θέματα της εθνικής άμυνας ελπίζω ότι όλοι θα δείξουν την ευαισθησία που χρειάζεται».

«Δέχτηκα να αναλάβω την θέση του υπουργού Εθνικής Άμυνας γιατί έχω μάθει να υπηρετώ το καθήκον. Είμαι στρατιώτης και έχω μάθει να αναλαμβάνω την ευθύνη όσο βαριά και αν είναι» δήλωσε ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ, προσθέτοντας ότι η κατάσταση είναι αρκετά περίπλοκη και απαιτεί συναίνεση, συνεργασία και ενότητα.

«Θα συνεχίσω να υπηρετώ το καθήκον μου μακριά από την πολιτκή και προσβλέπω στη συνεργασία όλων των πολιτικών κομμάτων για το καλό της πατρίδας» πρόσθεσε.

Ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ προσήλθε στη συνάντηση με τη στολή του, με τον κ. Τσίπρα να σχολιάζει με χιούμορ: «Φορέστε την καλά σήμερα, γιατί από αύριο…». «Είναι η τελευταία φορά που τη φοράω» ανέφερε ο κ. Αποστολάκης, με τον πρωθυπουργό να τον ρωτά πόσα χρόνια και εκείνον να απαντά από το 1976. «Θα σας λείψει» του είπε ο κ. Τσίπρας.


ΠΗΓΗ: gr.euronews.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Μόνο χαζοχαρούμενα χαμόγελα από τους χαζοχαρούμενους!.. Διότι όσοι είναι με Τσίπρα, ίδιοι κ χειρότεροι είναι

    ΑπάντησηΔιαγραφή