Το NATO μέσω του ΙΔΕΑ ( Ιερός Δεσμός Ελλήνων Αξιωματικών) το 1951, παραχώρησε την έγκριση του σε ομάδα εθνικιστών αξιωματικών για την πραγματοποίηση στρατιωτικού κινήματος, που θα καθιστούσε τον στρατηγό Αλέξανδρο Παπάγου πρωθυπουργό. Ενώ συγχρόνως, ο βασιλεύς Παύλος και η βασίλισσα Φρειδερίκη θα αναγκάζονταν να δώσουν την συγκατάθεσή τους στο νέο εθνοστρατιωτικό καθεστώς Κεμαλικού τύπου. Αυτό το καθεστώς θα καθιστούσε το στρατό μόνιμο ρυθμιστή των πολιτικών εξελίξεων. Το σχέδιο προέβλεπε την επαναφορά εντός τριών ετών ενός ελεγχόμενου κοινοβουλευτισμού χωρίς βέβαια την παρουσία του ΚΚΕ, ελεγχόμενου συγκεκριμένα από ένα υπαγόμενο στις εθνικές  δυνάμεις συμβούλιο. Ο στρατάρχης Παπάγος σταμάτησε το κίνημα αυτό μόλις πρωτοεμφανίστηκε, όχι επειδή διαφωνούσε με το σχέδιο αλλά επειδή ήθελε την εφαρμογή του το 1955. 

Από το 1955, με την ανάδειξη του Κωνσταντίνου Καραμανλή στην εξουσία και τον σχηματισμό της ΕΡΕ, εξακολούθησε η ύπαρξη του σχεδίου με την μόνη διαφορά ότι την σκυτάλη της μυστικής οργάνωσης των εθνικιστών αξιωματικών πήρε η ΕΕΝΑ ( Ένωσις Ελλήνων Νέων Αξιωματικών ) με αρχηγό της τον τότε ταγματάρχη Γεώργιο Παπαδόπουλο. Η ΕΕΝΑ μύησε στους κόλπους της πολλούς έμπιστους ανώτερους και κατώτερους αξιωματικούς. Αποτέλεσε έτσι την κινητήρια δύναμη για το μελλοντικό στρατιωτικό κίνημα της 21ης Απριλίου 1967. Η 21η Απριλίου υπήρξε αποτέλεσμα της αξιοποίησης από την ΕΕΝΑ του Νατοϊκού Αμερικανικού σχεδίου: STAY BEHIND. Δηλαδή, στρατιωτικής και παραστρατιωτικής αντικομμουνιστικής οπισθοφυλακής που είχε στρατολογημένους πολίτες από τα ΤΕΑ
 ( Τάγματα Εθνικής Ασφαλείας), ιερείς και μαχητικούς αντικομμουνιστές διαφόρων εθνικών και αντικομμουνιστικών οργανώσεων.

Σύμφωνα με όλα τα στοιχεία που περιέχονται στο συγκεκριμένο αρχείο του αείμνηστου Ταξιάρχου Χαρακάκου, ο γιος του καθηγητής Νικ. Χαρακάκος εκτιμά τα εξής: 

" Στην Ελλάδα όπως κι αν έχουν τα πολιτικά δρώμενα μετά το 2015, η διακυβέρνηση της χώρας ασκείται από την αριστερά. Ο ΣΥΡΙΖΑ που την εκφράζει έχει φανερώσει την προσήλωση του σε ένα εθνομηδενισμό που συνδυάζει τον Μαρξιστικό-Λενινισμό-παλαιοδιεθνισμό του κομμουνισμού με το πολυφυλετικό, πολυθρησκευτικό και πολυεθνικό νεοδιεθνισμό της ΕΕ. Αυτό καθιστά τον ΣΥΡΙΖΑ ιδεολογικό και πολιτικό όχημα για την αποχριστιανοποίηση κι ισλαμοποίηση της Ελλάδας διαμέσου της αντικατάστασης του πληθυσμού της. Αλλά και τον πλήρη αφελληνισμό της χώρας μας, όπως έχει φανεί εξάλλου με την συμφωνία των Πρεσπών για την Μακεδονία.

Σε όλα τα ανωτέρω συνηγορεί και η αφανής στήριξη του ΣΥΡΙΖΑ στην ένοπλη αναρχοκομμουνιστική τρομοκρατία. Ακόμη ανησυχητικότερη είναι δράση ημιπαράνομων αριστερών 
 " αντιφασιστικών συλλογικοτήτων" που υποκινούν επιθέσεις εναντίων εθνικιστικών στόχων στρατολογώντας στις τάξεις τους αλλοδαπούς μουσουλμανικής καταγωγής. Στο προσεχές μέλλον πιθανολογείται μιας μεγάλης έκτασης σύγκρουσης εντός της πόλεως των Αθηνών μεταξύ μουσουλμάνων σε συνεργασία με αναρχοκομμουνιστές  εναντίον εθνικιστών...  "


(Μυστικό αρχείο εν αποστρατεία Ταξιάρχου  Χαρ. Σ. Χαρακάκου)

Δημοσίευση σχολίου

Blogger