Οι ΗΠΑ συνεχίζουν το στημένο παιχνίδι και δια μέσου Ντόναλντ Τραμπ δηλώνουν τώρα πως αν η Τουρκία κάνει κάτι που η Ουάσινγκτον θεωρήσει ότι η Άγκυρα κινείται «εκτός ορίων», τότε οι ΗΠΑ θα «καταστρέψουν ολοσχερώς και θα εξαφανίσουν την οικονομία της Τουρκίας». 





Επί της ουσία όπως δείχνουν τα γεγονότα μετά την «πισώπλατη» μαχαιριά που δέχθηκε η κουρδική ηγεσία και οι Συριακές Δημοκρατικές Δυνάμεις (SDF) ίσως για τους Κούρδους να είναι μονόδρομος η αγκαλιά της Ρωσίας.


Ας πάμε στα  tweet του Αμερικανού προέδρου 

«Οι Ηνωμένες Πολιτείες έπρεπε να βρίσκονται στη Συρία για 30 ημέρες, πριν από πολλά πολλά χρόνια. Ωστόσο, παραμείναμε και μπήκαμε πιο βαθιά στη μάχη χωρίς προφανή σκοπό. Όταν έφτασα στην Ουάσινγκτον, το ISIS δρούσε ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Γρήγορα εξουδετερώσαμε το 100% του χαλιφάτου, συμπεριλαμβανομένων χιλιάδων μαχητών του ISIS, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν από την Ευρώπη.

Ωστόσο, η Ευρώπη δεν τους ήθελε πίσω. Μας είπαν να τους κρατήσουμε στις ΗΠΑ. Είπα "όχι", σας κάναμε μια μεγάλη χάρη και τώρα θέλετε από εμάς να τους κρατήσουμε στις φυλακές μας αντί τεράστιου κόστους. Είναι δικοί σας για να τους δικάσετε. Είπαν πάλι "όχι", σκεπτόμενοι, όπως πάντα, πως οι ΗΠΑ είναι το κορόιδο στο ΝΑΤΟ, στο εμπόριο, παντού.

Οι Κούρδοι πολέμησαν μαζί μας, ωστόσο πληρώθηκαν με τεράστια ποσά και τους δώσαμε εξοπλισμό για να το κάνουν. Πολεμούσαν την Τουρκία για δεκαετίες. Συγκρατούσα αυτό τον πόλεμο για τρία χρόνια, όμως έχει έρθει η ώρα να τελειώνουμε με αυτούς τους γελοίους, ατελείωτους πολέμους, πολλοί εκ των οποίων είναι φυλετικοί, και να φέρουμε τους στρατιώτες μας πίσω στο σπίτι. Θα πολεμήσουμε μόνο εκεί που έχουμε όφελος και μόνο για να κερδίσουμε.

Η Τουρκία, η Ευρώπη, το Ιράν, το Ιράκ, η Ρωσία και οι Κούρδοι πρέπει τώρα να κατανοήσουν την κατάσταση και τι θέλουν να κάνουν με τους αιχμάλωτους μαχητές του ISIS στη «γειτονιά» τους. Όλοι τους μισούν το ISIS, έχουν υπάρξει αντίπαλοι για χρόνια. Βρισκόμαστε 7.000 μίλια μακριά και θα συγκρουστούμε ξανά με το ISIS αν ξαναβρεθούν κοντά μας!»:








«Όπως έχω πει ξεκάθαρα στο παρελθόν, και απλά για να το επαναλάβω, αν η Τουρκία κάνει οτιδήποτε το οποίο κατά την σπουδαία και απαράμιλλη σοφία μου, θεωρηθεί εκτός ορίων, θα καταστρέψω ολοσχερώς και θα εξαλείψω την οικονομία της Τουρκίας (το έκανα ξανά στο παρελθόν!):






Αμερικανοί γερουσιαστές σύμφωνα με το newsit.gr απειλούν την Άγκυρα με αναστολή της συμμετοχής της στο NATO εάν επιτεθεί εναντίον των Κούρδων
Εν τω μεταξύ, η αμερικανική Γερουσία θα επιδιώξει να επιβάλει κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας ακόμα και να προχωρήσει στην αναστολή της συμμετοχής της από το ΝΑΤΟ, εάν η Άγκυρα εισβάλει στη βορειοανατολική Συρία και επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, δήλωσε σήμερα ο γερουσιαστής Λίντσεϊ Γκρέιαμ.

«Θα εισαγάγουμε δικομματικές κυρώσεις σε βάρος της Τουρκίας, εάν εισβάλει στη Συρία και θα ζητήσουμε την αναστολή της συμμετοχής της στο ΝΑΤΟ, εάν επιτεθεί εναντίον των κουρδικών δυνάμεων, που βοήθησαν τις ΗΠΑ να καταστρέψει το χαλιφάτο του Ισλαμικού Κράτους», έγραψε ο Γκρέιαμ σε ένα μήνυμά του στο Twitter.



Ο Ρεπουμπλικανός γερουσιαστής, ένα γεράκι και στενός σύμμαχος του Τραμπ, εξήγησε ότι εργάζεται με τον γερουσιαστή του Δημοκρατικού Κόμματος Κρις βαν Χόλεν επί του νομοσχεδίου και ελπίζει για μια πλειοψηφία, επαρκή για να αντιμετωπίσει ένα προεδρικό βέτο.

«Το Κογκρέσο πρέπει να το καταστήσει σαφές ότι η Τουρκία θα πληρώσει βαρύ τίμημα εάν επιτεθεί στους Κούρδους της Συρίας» τόνισε ο Κρις βαν Χόλεν, καταγγέλλοντας την «απόφαση του Τραμπ να προδώσει» τους Κούρδους.

Μέλη και των δύο κομμάτων κατακεραύνωσαν την απόφαση του Αμερικανού προέδρου να επιτρέψει στην Τουρκία να εισβάλει στη βόρεια Συρία και να επιτεθεί στις κουρδικές δυνάμεις, που υπήρξαν ο βασικός εταίρος της Ουάσινγκτον στη μάχη εναντίον εναντίον του Ισλαμικού Κράτους.

Ο Ρεπουμπλικανός Μιτ Ρόμνεϊ προειδοποίησε ότι η απόφαση θα θεωρηθεί ως «προδοσία» των Κούρδων και η Ουάσινγκτον ως ένας «αναξιόπιστος σύμμαχος».

Μια… πολύ κακή ιδέα, ο Ερντογάν και ο Τραμπ
Την ίδια ώρα, ένας υψηλόβαθμος αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ ανέφερε πως οι ΗΠΑ δεν υποστηρίζουν τη σχεδιαζόμενη στρατιωτική εισβολή από την Τουρκία στη βορειοανατολική Συρία «υπό οποιαδήποτε μορφή», καθώς αυτή δεν θα κάνει την περιοχή ασφαλέστερη έναντι των απειλών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος.

«Είναι μια πολύ κακή ιδέα» είπε ο αξιωματούχος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, ενώ έκανε δηλώσεις σε δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το σχέδιο της Άγκυρας να επανεγκαταστήσει εκατομμύρια Σύρους πρόσφυγες πίσω στη βορειοανατολική Συρία είναι «ίσως η πιο τρελή ιδέα που έχω ποτέ ακούσει».

Ο ίδιος σημείωσε πως η Ουάσινγκτον απέσυρε μονάχα έναν μικρό αριθμό στρατευμάτων και συνεχίζει να ελέγχει τον εναέριο χώρο πάνω από τη βορειοανατολική Συρία.



loading...
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger