Διευκρινίσεις σχετικά με τις συναλλαγές που δεν επιτρέπεται από σήμερα να διενεργούνται με φυσική παρουσία στα τραπεζικά καταστήματα, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορωνοϊού, δίνει η Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Συγκεκριμένα, ξεκαθαρίζει πως πως δεν υπάρχει οποιοσδήποτε περιορισμός ως προς τις ελεύθερες αναλήψεις μετρητών και οι συναλλασσόμενοι μπορούν να αναλαμβάνουν όποια ποσά επιθυμούν από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους.


Ειδικότερα, για λόγους συμμόρφωσης του τραπεζικού τομέα στους τεθέντες περιορισμούς και για λόγους διαφύλαξης της δημόσιας υγείας, οι συναλλασσόμενοι θα πρέπει να χρησιμοποιούν τη χρεωστική τους κάρτα για αναλήψεις μέχρι ποσού 400 ευρώ ημερησίως από ΑΤΜ. Για ποσά υψηλότερα των 400 ευρώ, και εφόσον οι συναλλασσόμενοι δεν επιθυμούν να επιλέξουν τα ΑΤΜ, οι αναλήψεις μπορούν να γίνονται και από τα ταμεία.



πηγή: naftemporiki.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger