Σε περιορισμό συναλλαγών προχωρούν οι τράπεζες λόγω των μέτρων κατά του κορονοϊού. Δεν θα γίνονται στα γκισέ πληρωμές λογαριασμών και ενημερώσεις βιβλιαρίων.

Η Ελληνική Ένωση Τραπεζών ενημερώνει τους συναλλασσόμενους για τις συναλλαγές που δεν θα μπορούν να διενεργούν στα τραπεζικά καταστήματα από σήμερα Τρίτη, 24 Μαρτίου, μετά την επιβολή του μέτρου του προσωρινού περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών προς αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19 Συγκεκριμένα, δεν θα πραγματοποιούνται στα καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:



1. Αναλήψεις μετρητών έως €400 πραγματοποιούνται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ. Να σημειωθεί ότι το πλαφόν ανάληψης μετρητών στα 400 ευρώ από τα ATMs των τραπεζών αποφασίστηκε για πρακτικούς και μόνο λόγους. Και αυτό γιατί η απαγόρευση προσέλευσης στα γκισέ θα αυξήσει προφανώς κατακόρυφα την χρήση των ATMs με αποτέλεσμα – εάν το όριο ανάληψης παρέμεινε αμείωτο – να αδειάζουν σε λίγη μόνο ώρα.

Υπό τον φόβο λοιπόν να αδειάζουν γρήγορα τα ATMs και να χάνεται πολύτιμος χρόνος έως ότου να ανεφοδιαστούν από τις τράπεζες και τις εταιρείες Security εν μέσω περιορισμού της κυκλοφορίας των πολιτών και του μειωμένου αριθμού των εργαζομένων στις τράπεζες λόγω του κορονοϊού, αποφασίστηκε να μπει το όριο των 400 ευρώ τόσο για την εξυπηρέτηση όλων των συναλλασσόμενων όσο και τον ομαλό ανεφοδιασμό των ATMs.

Όπως εξηγεί υψηλόβαθμό τραπεζικό στέλεχος "είναι σαφώς προτιμότερο να μπει ένα λογικό όριο στις αναλήψεις μετρητών από τα ATMs από το να αδειάζουν αμέσως λόγω των αθρόων αναλήψεων και να μένουν χωρίς μετρητά για αρκετές ώρες έως ότου ανεφοδιαστούν".

2. Καταθέσεις μετρητών έως €1.000 πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας. 

3. Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ και στα Κέντρα Αυτόματων Συναλλαγών (APS). Στο Δίκτυο Καταστημάτων δεν θα εξυπηρετούνται πληρωμές λογαριασμών με χρήση μετρητών στο ταμείο. 

4. Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ.

Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα γίνονται στο Δίκτυο Καταστημάτων.


Για την καλύτερη εξυπηρέτησή σας, αξιοποιήστε τη χρεωστική κάρτα της τράπεζάς σας και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική της Τράπεζας συνεργασίας σας, συμπληρώνει η ΕΕΤ.


πηγή: news247.gr
Tο iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger