Ο λαός θα αντιδράσει ποτέ σωστά με την ψήφο του  για την συνεχόμενη φτωχοποιησή του και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος που φέρεται να γίνεται εις βάρος του μέσα από ένα πολύπλοκο δίκτυο ;

Εισαγωγικά ας αναφερθούμε πέρα των άλλων πρώτα στα εξακόσια εβδομήντα πέντε δισεκατομμύρια ευρώ, που κατήγγειλε το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Έκθεσή του για τον Απολογισμό του Κράτους για το έτος 2015. Το γεγονός αυτό αυξάνει το δημόσιο χρέος σε μέγιστο βαθμό ....

 


 

Εν προκειμένω, πάντως, δεν προκύπτουν με ακρίβεια ούτε οι φορείς, οι οποίοι συμμετέχουν στον εν λόγω βραχυπρόθεσμο δανεισμό, ούτε που διοχετεύτηκε η ρευστότητα που προκλήθηκε από τις ανωτέρω πράξεις.

Εμπλεκόμενοι, εκτός από το Υπουργείο Οικονομικών είναι ο Οργανισμός Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (Ο.Δ.Δ.Η.Χ.) και η Τράπεζα της Ελλάδος.

Τα όσα αναφέρει το Ελεγκτικό Συνέδριο στην Έκθεσή του (σελίδες 14, 15 και 16) είναι αποκαλυπτικά ας ανατρέξετε για περαιτέρω αναλύσεις στους παρακάτω συνδέσμους:

https://www.iokh.gr/2019/04/pano-apo-1-tris.html?m=1

 https://www.iokh.gr/2020/10/to-idio-to-elegktiko-synedrio-paradexetai.html

 

Είμαστε συμφιλιωμένοι με την ιδέα ότι το οικονομικό μας σύστημα πρέπει να λειτουργεί "έτσι". Όπου "έτσι" σημαίνει, ότι τα κράτη θα δανείζονται αντί να δανείζουν. Ότι το χρήμα θα το διακινούν οι ιδιωτικές Κεντρικές Τράπεζες και ότι τις αποφάσεις θα τις λαμβάνουν κάποιοι αόρατοι, ολίγοι και πανίσχυροι...

Ας δούμε παρακάτω τι έχει γίνει στην Ελλάδα με κάποια άλλα  ζητήματα που έχουν απασχολήσει γενικότερα τον τύπο....

Για παράδειγμα είναι ποτέ δυνατόν η πρώτη κυρία της χώρας να έχει δίκτυο βρώμικου χρήματος;

Θα ασχοληθεί σοβαρά με όλα αυτά τα ζητήματα ο λαός, η δικαιοσύνη  και τα πολιτικά κόμματα ... ;; 

Σύμφωνα πάντα με την ιστοσελίδα greekcorruption.dk, η σύζυγος του Κυριάκου Μητσοτάκη Πρωθυπουργού της Ελλάδας φέρεται να εμπλέκεται σε δίκτυο offshore εταιρειών με έδρα φορολογικούς παραδείσους γνωστούς για την εξυπηρέτηση και το ξέπλυμα βρώμικου χρήματος.


Απίστευτο, είναι ποτέ δυνατόν αυτό; 

[Αναλυτικά δείτε εδώ....]




Τι γίνεται αν οι δραστηριότητες αυτές συνδέονται  με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρο; 

(Σ.Σ: Βέβαια ο ίδιος ο Σταύρος Παπασταύρου έξω από τον Αρειο Πάγο, μετά την αμετάκλητη και ολοκληρωτική αθώωση του για όσα των κατηγορούσαν, είχε δηλώσει: «Στοχοποιήθηκα βάναυσα, αδίστακτα, λόγω της πολιτικής δράσης μου με τη Νέα Δημοκρατία και της συνεργασίας μου με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά. Η υπόθεσή μου είναι ο ορισμός της πολιτικής δίωξης. Η Δικαιοσύνη όμως μίλησε, παρά την προσπάθεια χειραγώγησής της. Χρειάστηκαν έξι δύσκολα χρόνια για να δικαιωθώ. Και δικαιώθηκα. Πλήρως, με σειρά από αμετάκλητες δικαστικές αποφάσεις για όλα όσα με κατηγορούσαν».)

Απόφαση δικαστηρίου: Όσα έγραψε το Documento για offshore Μαρέβας:

Στην διαμάχη της κυρίας Μαρεβας Μητσοτάκη με την εφημερίδα Documento το δικαστήριο θεώρησε αληθείς τις σχέσεις με τον γνωστό Σταύρο Παπασταύρου ο οποίος ήταν μέλος των διοικητικών συμβουλίων των εταιρειών της. Αληθή και δικαιολογημένα στο όνομα της ενημέρωσης του κοινού θεωρεί το δικαστήριο όσα αποκαλύφθηκαν για το σπίτι του Βολταίρου στο Παρίσι πράγμα το οποίο και οι δικαστές θεωρούν περίεργο αφού το σπίτι αποκτήθηκε αμέσως μετά την υποτιθέμενη διάσταση....

Σημαντικό επίσης είναι ότι το δικαστήριο θεωρεί απολύτως δικαιολογημένο και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται. Το δικαστήριο ωστόσο παρότι θεωρεί ότι είναι αληθές το γεγονός της γειτνίασης της Μαρέβας Γκραμπόφκσι με τον Χριστοφοράκο της Siemenς στην Τήνο θεώρησε πως αποτελεί δυσφήμιση της κυρίας Γκραμπόφσκι και επιδίκασε ποσό 5 χιλιάδων ευρώ πρωτόδικα. Είναι εμφανές ότι το δικαστήριο δεν γνώριζε το σύνολο των σχέσεων του ζεύγους Μητσοτάκη με τον Χριστοφοράκο της Siemens πράγμα για το οποίο θα ενημερώσει η εφημερίδα το δικαστήριο κατά την εκδίκαση της έφεσης σε ότι αφορά το συγκεκριμένο στοιχείο....

(Πηγές : https://www.documentonews.gr/article/apofash-dikasthrioy-osa-egrapse-to-documento-gia-offshore-marebas-pothen-esxes-diastash-kai-spiti-sto-parisi-einai-alhthh

https://www.google.com/amp/s/www.efsyn.gr/ellada/dikaiosyni/176470_i-apofasi-toy-dikastirioy-gia-tin-agogi-tis-m-mitsotaki-sto-documento%3famp

https://www.google.com/amp/s/www.documentonews.gr/article/mhtsotakhs-nai-h-mareba-exei-offshore-plhrhs-epibebaiwsh-toy-documento-olo-to-reportaz/amp/)


Δείτε και εδώ :  https://offshoreleaks.icij.org/stories/stavros-papastavrou 



Τον άνθρωπο που φέρεται να είχε διαχειριστεί τα βρώμικα χρήματα των δωροδοκιών στην υπόθεση της SIEMENS ;

Αν και η απόφαση για τον Μιχάλη Χριστοφοράκο είναι :

Παύει οριστικά η ποινική δίωξη για τις πράξεις που τελέστηκαν έως το 2002 και για τις λοιπές κατηγορίες αθώος κατά πλειοψηφία 4-1 (ένα μέλος είχε τη γνώμη ότι έπρεπε να κηρυχθεί απαράδεκτη η ποινική δίωξη λόγω δεδικασμένου).

(Πηγή: https://www.google.com/amp/s/mikropragmata.lifo.gr/zoi/giati-ti-glitose-o-christoforakos/%3famp)

Η απάντηση της Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη για την εταιρεία στα Paradise Papers:

....Η ίδια απαντά στην εφημερίδα «Εθνος», που δημοσιεύει τη λίστα των Paradise Papers, πως ουδέποτε έκρυψε την νόμιμη επαγγελματική της δραστηριότητα στον χρηματοοικονομικό τομέα, κάτι που, όπως υπογραμμίζει, αναφέρεται και στο δημόσια αναρτημένο βιογραφικό της. Προσθέτει, δε, πως το αμοιβαίο κεφάλαιο είχε ως θεματοφύλακα την Goldman Sachs Execution & Clearing LP και ως συνεργαζόμενη τράπεζα την JP Morgan London και ότι ο θεσμικός ρόλος των δύο αυτών παγκοσμίου κύρους τραπεζικών λογαριασμών διασφάλιζε την πλήρη τήρηση των κανόνων διαφάνειας και όλους τους απαραίτητους Anti Money Laundering (AML) ελέγχους. Επιπλέον όλη η δραστηριότητα του αμοιβαίου κεφαλαίου ελεγχόταν από Ορκωτούς Λογιστές. Η εταιρεία, όπως προκύπτει και από τα έγγραφα των Paradise Papers, ήταν ουσιαστικά ανενεργή από το 2012. 

Η κυρία Μητσοτάκη προσθέτει, επίσης, ότι «με τα διαδικαστικά ησχολούμην ελάχιστα, καθώς ούτε δικαίωμα υπογραφής είχα, ούτε συμμετείχα στο διοικητικό συμβούλιο....»

(Πηγή: https://www.google.com/amp/s/www.kathimerini.gr/politics/933568/i-apantisi-tis-mareva-gkrampofski-mitsotaki-gia-tin-etaireia-sta-paradise-papers/amp/)




Η κ. Γκραμπόφσκι εμφανίζεται στη λίστα των Paradise Papers επειδή συμμετείχε στην Eternia Capital Management. 

(Πηγή: https://offshoreleaks.icij.org/nodes/82013251)

Οι ελεγκτές του ΚΕΦΟΜΕΠ,όπως έγραψε το Documento, εντόπισαν μεταξύ των υπό έρευνα κινήσεων στον προσωπικό τραπεζικό λογαριασμό της κ. Γκραμπόφσκι για τη χρήση 2010 και δύο πιστώσεις 50.000 ευρώ και 7.635 ευρώ αντιστοίχως. Αυτές οι πιστώσεις, όπως κατέθεσε η κ. Γκραμπόφσκι, αφορούν είσπραξη επιταγών από τον Γεώργιο Σπαή –εμφανίζεται ως μέτοχος της Eternia Capital Management και διευθυντής μαζί με την κ. Γκραμπόφσκι– για τη σύσταση του επενδυτικού κεφαλαίου Voyager 360D Ltd. Το συγκεκριμένο fund φέρεται να λάμβανε συμβουλευτικές υπηρεσίες επενδύσεων από την Eternia Capital Management. Ο Γ. Σπαής δηλαδή φαίνεται να καταθέτει στον προσωπικό λογαριασμό της Μ. Γκραμπόφσκι χρηματικό ποσό το οποίο προερχόταν από τη δημιουργία του fund Voyager 360D Ltd, με το οποίο σχετίζεται ο Σταύρος Παπασταύρου. Παρότι πρόκειται για ενδείξεις που φαντάζουν ικανές για να συνεχιστεί ο έλεγχος, αφού κατά παραδοχή της ίδιας της κ. Γκραμπόφσκι τα επίμαχα ποσά δεν κατατέθηκαν σε εταιρικούς λογαριασμούς αλλά στον προσωπικό της, οι ελεγκτές σταμάτησαν τον έλεγχο λόγω παραγραφής. 

(Πηγή: https://www.google.com/amp/s/www.documentonews.gr/article/apo-poy-hrthan-ta-lefta/amp/)

Αναλυτικά το δελτίο Τύπου της ΝΔ που είχε βγει στην δημοσιότητα :

"Αναμένουμε τον κ. Βαξεβάνη και το Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, στα κεντρικά γραφεία της Νέας Δημοκρατίας, στο Μοσχάτο, για να παραλάβουν το βραβείο Πούλιτζερ. 

Το κέρδισαν επάξια καθώς ... αποκάλυψαν στοιχεία που δημόσια δηλώνει στο βιογραφικό της η κυρία Μαρέβα Μητσοτάκη. 

Κατά τ' άλλα, σε ό,τι αφορά τον κ. Βαξεβάνη, ραντεβού στις δικαστικές αίθουσες". 

ΥΓ. Οι δηλώσεις πόθεν έσχες δεν έχουν ακόμα κατατεθεί, καθώς δίνονται παρατάσεις, για να μπορέσουν οι Υπουργοί της Κυβέρνησης να τακτοποιήσουν τις εκκρεμότητές τους με τις παχυλές καταθέσεις εντός και εκτός Ελλάδας.

(Πηγή: https://nd.gr/deltia-tipou/vaxevanis-kai-grafeio-typoy-toy-syriza-kaloyntai-na-paralavoyn-vraveio-poylitzer)

[Δείτε και εδώ....]



Η Siemens δωροδόκησε πράγματι πλήθος πολιτικών στην Ελλάδα;


Εμπλοκή Κυρ. Μητσοτάκη στο σκάνδαλο SIEMENS;

Τεράστια ερωτηματικά για τις σχέσεις του κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με την εταιρεία Siemens;;;;
Το πρώτο θέμα είχε γράψει ότι : ".... Η σύμπτωση της αποπληρωμής με την κατάθεση στις ανακριτικές αρχές είναι ένα σημείο, που εντοπίζεται από πολλές πλευρές ως τουλάχιστον περίεργο, ενώ το σημαντικότερο είναι πώς ένας πολιτικός είχε τέτοιες επαφές με τη γερμανική εταιρεία, όταν εκείνη την περίοδο (το καλοκαίρι του 2007) ήταν γνωστό ότι οι γερμανικές δικαστικές αρχές ερευνούσαν τα μαύρα ταμεία, για μίζες της Siemens προς πολιτικούς διαφόρων χωρών, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα...."

Ο σημερινός πρωθυπουργός της Ελλάδας Κυριάκος Μητσοτάκης είναι ένας εξ αυτών;

Η δικαστική εξέλιξη της υπόθεσης αυτής ήταν  ότι φερόμενοι ως εμπλεκόμενοι είτε κρίθηκαν επί της ουσίας αθώοι (λόγω και τραγικών λαθών ακόμη και στη σύνταξη κατηγορητηρίων) είτε απαλλάχτηκαν επειδή τα αδικήματα που είχαν διαπράξει παραγράφηκαν. 
Πώς; 
Το Documento έγραψε σχετικά ότι : ".... Λόγω των δραματικών καθυστερήσεων της Δικαιοσύνης, η οποία επέτρεψε να περάσει πάνω από μια δεκαπενταετία από τότε που αποκαλύφτηκε το σκάνδαλο, με αποτέλεσμα κακουργηματικές πράξεις που εμφανίζονταν να έχουν διαπραχθεί από ενορχηστρωτές και πρωταγωνιστές του σκανδάλου να μην μπορούν πλέον να διερευνηθούν. Οι πράξεις και οι χρόνιες παραλείψεις της Δικαιοσύνης, που κόστισαν τόσο σε χρόνο όσο και σε αποδεικτική ουσία, συνιστούν στην πραγματικότητα ένα δεύτερο, παράλληλο σκάνδαλο, για τη διάπραξη του οποίου πρέπει να αναζητηθούν πειθαρχικές, ακόμη και –γιατί όχι;– ποινικές ευθύνες.

Έτσι, η ποινική κατάληξη της υπόθεσης, η απαλλαγή δηλαδή των εμπλεκομένων, μόνο με θέατρο του παραλόγου μπορεί να παραλληλιστεί, με δεδομένο μάλιστα ότι η ίδια η Siemens είχε αποδεχτεί ότι έδωσε μίζες στα δύο κυρίαρχα κόμματα την εποχή εκείνη, τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ, προχωρώντας σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με το ελληνικό δημόσιο. Πρωταγωνιστές άλλωστε του σκανδάλου είχαν παραδεχτεί τη διακίνηση του μαύρου χρήματος προς τα κομματικά ταμεία. Ο τότε ταμίας του ΠΑΣΟΚ Θόδωρος Τσουκάτος είχε αναφέρει συγκεκριμένα ότι στα ταμεία του κόμματος είχαν καταλήξει 1 εκατ. μάρκα, ενώ για τον ισχυρό άνδρα της Siemens Hellas Μιχάλη Χριστοφοράκο είχε κριθεί πρωτοδίκως ότι είχε τον πλήρη έλεγχο των χρηματικών ποσών που διακινήθηκαν για δωροδοκίες στη χώρα μας.

Ως σημαντικό στοιχείο του σκανδάλου σε ό,τι αφορά την ηθική απαξία όσων αποκαλύφτηκαν έχει καταγραφεί επίσης και η στενή επαφή της οικογένειας Μητσοτάκη με τον Μιχ. Χριστοφοράκο. Τα «δώρα», για παράδειγμα, που είχαν λάβει ο Κυριάκος Μητσοτάκης αλλά και η σύζυγός του Μαρέβα Γκραμπόφσκι και η μεσοτοιχία των σπιτιών τους, αν και δεν υπήρξαν ποτέ σκέλη κατηγορητηρίων, εντούτοις συζητήθηκαν και στο ακροατήριο, όπου από μάρτυρα παρουσιάστηκαν στοιχεία που κατεδείκνυαν την εκλεκτική σχέση του σημερινού πρωθυπουργού με τον πάλαι ποτέ ισχυρό άνδρα της Siemens Ελλάδας....."
(Πηγή : documentonews.gr)

[ δείτε και εδώ....]


Να τονίσουμε κλείνοντας ότι για όσα στοιχεία αποκαλύπτονται στην ιστοσελίδα:  www.greekcorruption.dk  εμείς βέβαια κρατάμε απόσταση, απλά μεταφέρουμε την πληροφορία γιατί πρέπει ούτως ή άλλως  να επέμβει άμεσα η Ελληνική δικαιοσύνη...

Πάντως, ο διαχειριστής από την εν λόγω ιστοσελίδας απέστειλε  email προς εμάς που μεταξύ των άλλων αναφέρει ότι : 

«...Εισαγγελείς της Ελλάδος σας καταλογίζω την μεγαλύτερη ευθύνη για την μεγάλη ληστεία του πλούτου των Ελλήνων και για την κατάντια που έχει η χώρα και οι Ελληνες σήμερα.

Σήμερα 10 Σεπτ. 2021 υπέβαλα ερώτηση στην ΒΟΥΛΗ των Ελλήνων την οποία απηύθυνα τόσο στον Πρωθυπουργό όσο και υπουργούς και αρχηγούς κομμάτων η Ερώτηση ΕΔΩ:

https://vouliwatch.gr/ask/question/67296c51-53d3-477f-bd33-e866489583ab 

..... ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΥΝΑΜΗ ΤΗΣ ΑΛΗΘΕΙΑΣ, δεν έχει «όπλο» να την πολεμήσει κανείς από όλους εσάς  ...»

Σε κάθε περίπτωση είναι σημαντικό και αναγκαίο να ενημερώνονται οι πολίτες για την επιχειρηματική δραστηριότητα της συζύγου του Κυριάκου Μητσοτάκη καθώς επίσης και τη δράση των ατόμων με τα οποία συνεργάζεται.

Ακόμη  η υπόθεση απόπειρας δολοφονίας του δημοσιογράφου και εκδότη Στέφανου Χίου έχει σχέση με τα προηγούμενα και γιατί παραμένει ανεξιχνίαστη μέχρι σήμερα;

Το iokh.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετεί τις απόψεις αυτές. Διατηρεί το δικαίωμα να μην δημοσιεύει συκοφαντικά, υβριστικά, ρατσιστικά ή άλλα σχόλια που προτρέπουν σε άσκηση βίας. Επίσης, σχόλια σε greeklish δεν θα δημοσιεύονται ενώ το iokh.gr, όταν και όπου κρίνει, θα συμμετέχει στον διάλογο. 

Δημοσίευση σχολίου

Blogger