Η Τουρκία επιδιώκει τα δικά της συμφέροντα στη συριακή σύγκρουση και δεν συνεργάζεται με το ΝΑΤΟ ή άλλες δυνάμεις στην περιοχή,  δήλωσε σε συνέντευξή του στο RT ο Υποστράτηγος  του Αμερικανικού Στρατού Paul Vallely.

Η κατάρριψης του ρωσικού Su-24 βομβαρδιστικό αεροπλάνο από την τουρκική πολεμική αεροπορία δεν θα είναι η τελευταία πράξη πρόκλησης από την Άγκυρα, ως εκ τούτου το ΝΑΤΟ  πρέπει να πετάξει την Τουρκία έξω από τη συμμαχία,  είπε ο Vallely.

Πιστεύει ότι η επίθεση στο ρωσικό αεροσκάφος δεν είχε τίποτα να κάνει με την προστασία των εθνικών συνόρων. Αυτό είχε ως στόχο να αποδείξει η Τουρκία στη Ρωσία ότι είναι η κυρίαρχη δύναμη στην περιοχή και ότι δεν πρόκειται να υποχωρήσει. Ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έχει εμπλακεί σε διάφορες συγκρούσεις στην περιοχή εδώ και αρκετό καιρό. Αυτό το περιστατικό δεν είναι το πρώτο του είδους του: πριν από λίγα χρόνια η Τουρκία κατέρριψε ένα συριακό τζετ.

Σύμφωνα με το Vallely, το περιστατικό με το Su-24 ήταν μια σαφής πρόκληση. Δεδομένου ότι η Τουρκία προσπαθεί να ελέγξει την κατάσταση στην περιοχή και, διεκδικεί να είναι ένας περιφερειακός ηγέτης. Έτσι πρόκειται να συνεχίσει να διαπράττει προκλητικές ενέργειες και στο μέλλον.

Στο ΝΑΤΟ  πρέπει να εξετάσουν το περιστατικό αυτό σαν μια κόκκινη σημαία, ακόμη ο απόστρατος υποστράτηγος τόνισε μεταξύ των άλλων: 
"Θέλουν να αναδημιουργήσουν την δική τους Οθωμανική Αυτοκρατορία σε μεγάλο βαθμό και, φυσικά ο Ερντογάν κινείται περισσότερο με στόχο προς ένα ελεγχόμενο Ισλαμικό Κράτος [ISIL]..."

Δημοσίευση σχολίου

Blogger