Φρούτα του Πάθους

Πλούσια σε βιταμίνες αυτά τα αρωματικά φρούτα με τους βρώσιμους σπόρους είναι ιδιαίτερα ωφέλιμα για την υγεία σας.

Τα φρούτα του πάθους είναι καλή πηγή βιταμίνης  C ,η οποία κατά πολεμάει τους ιούς και τα βακτήρια. Περιέχουν ακόμα  καροτενοειδή , που το σώμα μετατρέπει σε αντιοξειδωτική βιταμίνη A, η οποία έχει ισχυρή αντικαρκινική δράση. Οι βιταμίνες Β ,που περιέχονται επίσης βοηθούν τους μυς και το νευρικό σύστημα να παραμείνουν υγιή ενώ διατηρούν τα επίπεδα της ενέργειας σταθερά.

Επιπλέον είναι φρούτα πλούσια σε φυτικές ίνες, που παίζουν σημαντικό ρόλο στην υγεία του πεπτικού συστήματος και της καρδιάς.

Από πού πήραν το όνομά τους;

Τα Φρούτα του Πάθους (Passionfruit) οφείλουν την ονομασία τους Ισπανούς ιεραποστόλους που πίστευαν ότι τα μέρη του ανθού του φυτού συμβόλιζαν πολλές χριστιανικές πεποιθήσεις. Πιο συγκεκριμένα, οι καθολικοί ιεραπόστολοι που συνόδευσαν τους Conquistadors (Ισπανούς και Πορτογάλους κατακτητές) στη Νότια Αμερική παρατήρησαν ότι τα εντυπωσιακά λουλούδια του φυτού έμοιαζαν με ακάνθινο στεφάνι σαν αυτό που είχε τοποθετηθεί στο κεφάλι του Ιησού Χριστού. Προς τιμήν Του επινόησαν το όνομα «Φρούτο του Πάθους» ως ένα μέσο αποτύπωσης των παθών του Ιησού Χριστού και της σταύρωσης Του.




ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger