Την ώρα που οι έρευνες στην Κω επεκτείνονται από τους Βρετανούς αστυνομικούς, σε μια προσπάθεια να προκύψουν νέα στοιχεία για την εξαφάνιση του μικρού Μπεν, η βρετανική εφημερίδα «Daily Mirror» αποκαλύπτει μέρος της κατάθεσης του μάρτυρα, που υπήρξε η αφορμή για το νέο κύκλο ερευνών στην περιοχή.

Το όνομα του μάρτυρα-κλειδί δεν έχει αποκαλυφθεί από τις αρχές,  όμως σύμφωνα με πληροφορίες πρόκειται για άνθρωπο που ήταν στον στενό κύκλο του Μπάρκα που οδηγούσε τον εκσκαφέα και γνωρίζει πρόσωπα και καταστάσεις. Γι’ αυτό και η μαρτυρία του κρίθηκε ως εξαιρετικά σοβαρή και αξιόπιστη. Όπως είπε στις βρετανικές αρχές ο εν λόγω μάρτυρας, «την ημέρα της εξαφάνισης του Μπεν, είδα τον Μπάρκα, να είναι ιδρωμένος και να τρέμει. Όταν έμαθα για την εξαφάνιση του παιδιού, συνδύασα τα γεγονότα αλλά άφησα να περάσουν λίγες μέρες». Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ της βρετανικής Mirror, η έρευνα εστιάζεται πλέον στο σημείο που το 1991, ο οδηγός εκσκαφέα πιστεύεται ότι ίσως και να σκότωσε τον μικρό Μπεν, την ώρα που πραγματοποιούσε εργασίες στο οικόπεδο.

Όπως χαρακτηριστικά τόνισε ο επικεφαλής των ερευνών, Jon Cousins, εξασφάλισε την άδεια του ιδιοκτήτη του οικοπέδου για να συνεχιστούν οι εκσκαφές, αφού πρώτα τον διαβεβαίωσε ότι θα αποζημιωθεί για ό,τι ζημιά γίνει στη γη του. Παράλληλα, εξασφάλισε και τη συγκατάθεση των τοπικών Αρχών με την προϋπόθεση η ομάδα του να δουλέψει μακριά από το μέρος όπου ανακαλύφθηκαν οι αρχαίοι ρωμαϊκοί τάφοι. Την ίδια ώρα πάντως πληθαίνουν οι φωνές διαμαρτυρίας για τη δημοσιοποίηση των στοιχείων του οδηγού, που δεν βρίσκεται πια στη ζωή, με κατοίκους του νησιού αλλά και συγγενείς του, να ζητούν να δοθεί στη δημοσιότητα και το όνομα του αυτόπτη μάρτυρα…

Οι έρευνες και οι αντιδράσεις του ιδιοκτήτη
Οι έρευνες για τον Μπεν Νίνταμ ξεκίνησαν και πάλι χθες το απόγευμα, μετά από κάποιες ώρες «χάους» όπως αναφέρει χαρακτηριστικά η Mirror. Ο επικεφαλής των ερευνών Jon Cousins είπε ότι οι διαφορές μεταξύ των ερευνητών και του ιδιοκτήτη της έκτασης λύθηκαν. Είπε ότι το όλο ζήτημα τους «στοίχισε» δύο με τρεις ώρες. Νωρίτερα, ο 33χρονος γαιοκτήμονας και ο δικηγόρος του, έφτασαν στην έκταση και δήλωσαν ότι υπάρχουν «θέματα» για να συνεχιστούν οι έρευνες και το σκάψιμο στο χωράφι του. Μαζί του ήταν και ο δικηγόρος του, ο οποίος εξέφρασε τις ανησυχίες του. Οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να φύγουν από την έκταση αφού διατάχθηκε η διακοπή των ερευνών.

Αργότερα και μετά από διαπραγματεύσεις των δύο πλευρών, οι έρευνες άρχισαν ξανά στην έκταση, την οποία «χτενίζουν» οι ειδικοί. Όλα ξεκίνησαν με την ανακάλυψη ενός νεκροταφείου 2.000 ετών μέσα στο χωράφι που γίνονται οι έρευνες για τον μικρό Μπεν. Για το παιδί που εξαφανίστηκε πριν από 25 χρόνια, τον Ιούλιο του 1991 και ενδέχεται να βρίσκεται θαμμένο στο χωράφι.

Με απόφαση της ανακρίτριας, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, σταμάτησαν οι έρευνες στο συγκεκριμένο χωράφι. Μετά από εντολή της, ο εκσκαφέας δε μπορούσε να συνεχίσει τις εργασίες στο χώρο όπου έχουν βρεθεί οι αρχαίοι τάφοι. Οι τάφοι, ήρθαν στο φως μόλις η μπουλντόζα έφτασε σε βάθος 30 εκατοστών.ΠΗΓΗ
ΠΑΤΗΣΤΕ ΚΑΤΩ....
loading...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger