Η Ρωσία έθεσε πλέον καθαρά το ζήτημα της έγκρισης από το Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών της ονομασίας «Βόρεια Μακεδονία».

Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών ξεκαθαρίζει ότι δεν πρόκειται να κάνει δεκτή την «Βόρεια Μακεδονία» στον ΟΗΕ και επικρίνει τις παρεμβάσεις των ΗΠΑ στο όλο θέμα. Να σημειώσουμε ότι η Μόσχα ρίχνει το βάρος στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, διότι εκεί μπορεί να προβάλλει βέτο και μπλοκάρει την ένταξή της ως «Βόρεια Μακεδονία».

Υπενθυμίζεται ότι η Μόσχα έχει αναγνωρίσει τα Σκόπια ως «Μακεδονία» εδω και 29 χρόνια, αλλά δέχεται την ύπαρξη αυτού του κράτους στον ΟΗΕ ως «Πρώην Γιουγκοσλαβική Δημοκρατία της Μακεδονίας», όπως προέβλεπε η ελληνοσκοπιανή ενδιάμεση συμφωνία.


Ειδικότερα, το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών τονίζει ότι «πρέπει να βρεθεί μια βιώσιμη λύση, χωρίς εξωτερικές πιέσεις ή την επιβολή όρων και προϋποθέσεων από το εξωτερικό, η οποία θα βασίζεται στην ευρεία λαϊκή στήριξη — τόσο στην ΠΓΔΜ, όσο και στην Ελλάδα — και η οποία θα είναι αποκλειστικά εντός του νομικού πλαισίου».

Παράλληλα, σύμφωνα με το υπουργείο Εξωτερικών της Ρωσίας, «το ζήτημα πρέπει να εξεταστεί στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ, σύμφωνα με την παράγραφο 3 του ψηφίσματος 845 του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών».

Τι σημαίνει αυτό; Οτι αν η Ρωσία θέσει βέτο στο Συμβούλιο Ασφαλείας τα Σκόπια, που τώρα είναι ενταγμένα ως FYROM στον ΟΗΕ, δεν θα μπορούν να ενταχθούν ως Βορεια Μακεδονία. 

Η ρωσική στόχευση: Να μην καταστεί δυνατή η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ ως «Βόρεια Μακεδονία» από την στιγμή που δεν θα τεθεί εκτός ΟΗΕ το κράτος με τη νέα ονομασία!



πηγή: pronews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger