Με τέσσερα χέρια και τέσσερα πόδια γεννήθηκε ένα μωρό στην Κίνα, στις 2 Απριλίου και υποβλήθηκε σε πολύπλοκη χειρουργική επέμβαση, προκειμένου να αφαιρεθούν τα επιπλέον μέλη.
 
Το δεκατριών ημερών αγοράκι, βάρους τριών κιλών, γεννήθηκε σε νοσοκομείο της νότιας Κίνας, με τέσσερα επιπλέον χέρια και πόδια στη δεξιά πλευρά του σώματός του.
 
Οπως τόνισαν οι γιατροί, πιθανότατα θα γεννιούνταν σιαμαία δίδυμα και το δεύτερο παιδάκι απλά δεν αναπτύχθηκε και αυτό που κατάφερε να επιβιώσει γεννήθηκε με τα χέρια και τα πόδια του άλλου.
 
Ο επικεφαλής χειρουργός του νοσοκομείου δήλωσε ότι «πιθανώς θα ήταν δίδυμα, αλλά το ένα δεν αναπτύχθηκε και παραμορφώθηκε»
 
Η κατάσταση του μωρού είναι σταθερή και νοσηλεύεται σε μαιευτική κλινική της επαρχίας Γκουανγκζού, μετά την επέμβαση.
 
Τα οκτώ επιπλέον μέλη δεν ήταν η μόνη περιπέτεια του νεογνού, καθώς γεννήθηκε με πνευμονία και συγγενή καρδιοπάθεια, και αναμένεται να παραμείνει για λίγο καιρό στο νοσοκομείο.
 
Ο πατέρας του, κ.Τσεν, σύμφωνα με τους Global Times, επέρριψε ευθύνες στον εαυτό του για την κατάσταση του βρέφους, γιατί όπως ε ίπε δεν φρόντιζε όσο θα έπρεπε τη σύζυγό του κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της.
 
«Νοιαζόμουν μόνο για τη δουλειά μου. Πίστευα ότι έπρεπε να κερδίζω χρήματα αντί να την πηγαίνω στο νοσοκομείο για τακτικές εξετάσεις».


www.sigmalive.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger