Με φόντο ένα... βουνό από χαρτονομίσματα έδωσαν τη χθεσινή διακαναλική τους συνέντευξη οι πρόεδροι της Δράσης Θόδωρος Σκυλακάκης και της Δημιουργίας Ξανά Θάνος Τζήμερος, οι οποίοι έχουν συνάψει εκλογική συνεργασία. Η συμβολική αυτή κίνηση, όπως υποστήριξαν, έχει ως στόχο να αναδείξει τα τεράστια χρέη των κομμάτων και να καταγγείλει την ασυδοσία που διέπει το πολιτικό σύστημα. Οπως κατήγγειλε ο κ. Σκυλακάκης, η Ν.Δ. συνέχισε να δανείζεται και το 2013, λαμβάνοντας 14.600.000 ευρώ. Εδωσε μάλιστα στη δημοσιότητα και τον αντίστοιχο ισολογισμό του κυβερνώντος κόμματος, από όπου προκύπτει η περαιτέρω δανειοδότησή της.
 
 
Το κρύβουν
 
«Δεν ξέρουμε από πού το πήραν, μας το κρύβουν. Το κρύβει η Τράπεζα της Ελλάδος, που αρνείται να απαντήσει έστω και αν τηρείται η τραπεζική νομοθεσία. Το μόνο που ξέρουμε είναι ότι επειδή όλες οι τράπεζες είναι πλέον κρατικοποιημένες, σε μεγάλο βαθμό τον τελικό λογαριασμό θα τον πληρώσει ο φορολογούμενος» τόνισε ο κ. Σκυλακάκης. Οσο για το ΠΑΣΟΚ, όπως είπε, «έχει ακόμα μικρότερα έσοδα, δεν ξέρουμε, δεν βρήκαμε δυστυχώς τον ισολογισμό του».

Ο συνασπισμός τον οποίο δημιούργησαν τα δύο κόμματα καλείται Γέφυρες και στοχεύει να δώσει «τη δυνατότητα στους πολίτες να στείλουν το μήνυμα ότι υπάρχει μια διαφορετική πολιτική από αυτή που σήμερα εφαρμόζεται». Οι Θ. Σκυλακάκης και Θ. Τζήμερος υπογράμμισαν τη σημασία που θα έχουν οι ευρωεκλογές της Κυριακής για το μέλλον της Ευρώπης και της χώρας. Σχετικά με τη στάση τους στον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών, ο κ. Τζήμερος, που ήταν υποψήφιος στην Περιφέρεια Αττικής, ανέφερε «οτιδήποτε άλλο εκτός από ΣΥΡΙΖΑ».

Απαντώντας εξάλλου σε ερωτήσεις του κ. Σκυλακάκη και του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Χουντή, που ζητούσαν διευκρινίσεις για τα δάνεια των κομμάτων, ο αρμόδιος επίτροπος Χοακίν Αλμούνια σημειώνει: «Οι εντολοδόχοι παρακολούθησης που έχουν οριστεί για τις ελληνικές τράπεζες από τον Ιανουάριο του 2013 παρακολουθούν τη διαδικασία χορήγησης νέων δανείων και την αναδιάρθρωση υφιστάμενων δανείων των δανειοληπτών, συμπεριλαμβανομένων των πολιτικών κομμάτων». Πρόσθεσε δε ότι «ο ρόλος της επιτροπής δεν έγκειται στη δημοσιοποίηση πληροφοριών για μεμονωμένα δάνεια από τράπεζες οι οποίες έχουν ανακεφαλαιοποιηθεί με κρατικές ενισχύσεις στην Ελλάδα ή σε άλλα κράτη-μέλη».



www.dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger