Και ενώ οι υποψήφιοι δήμαρχοι που πέρασαν στο δεύτερο γύρο των δημοτικών και περιφερειακών εκλογών θα πρέπει να κάνουν υπομονή μέχρι την επόμενη Κυριακή για να δουν αν εκλέγονται ή όχι, αυτοί που ζουν μέσα στην αγωνία είναι οι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβουλοι. Ηδη κάποιες υποψηφιότητες φαίνεται να παίρνουν κεφάλι και να ξεχωρίζουν.

Στο δήμο Αθηναίων οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Ντίνος Καρύδης, Στάθης Δρογώσης και Δημήτρης Κωνσταντάρας φαίνεται να προπορεύονται σε σταυρούς προτίμησης.

Ποιοι συγκεντρώνουν τους περισσότερους σταυρούς στο Δήμο Αθηναίων

Στον συνδυασμό του Γιώργου Καμίνη προηγούνται οι Αντώνης Καφετζόπουλος, Βασίλης Βασιλικός, Θάνος Βερέμης και Πόπη Διαμαντάκου.
Στον συνδυασμό του Γαβριήλ Σακελλαρίδη δεν υπάρχουν διασταυρωμένες πληροφορίες, όμως αναμένεται ψηλά στην κατάταξη να βρίσκονται οι Μάρω Δούκα, Θανάσης Σκρουμπέλος, Στάθης Δρογώσης, Νίκος Φίλης και ο ηθοποιός Ντίνος Καρύδης, πατέρας της Σμαράγδας Καρύδη.
Στο συνδυασμό του Άρη Σπηλιωτόπουλου φέρονται να προηγούνται οι Χρήστος Τεντόμας και Θανάσης Πλεύρης, ενώ για την τρίτη θέση - σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις – διαγκωνίζονται οι Αθανάσιος Σπυράκος, Ανδρέας Τσώκος και ο πρώην βουλευτής Δημήτρης Κωνσταντάρας, γιός του Λάμπρου Κωνσταντάρα.
Σύμφωνα με ενημέρωση του υπουργείου Εσωτερικών η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων συμβούλων θα γίνει απ' ευθείας από τα πρωτοδικεία.

Ποιοι διάσημοι εκλέγονται και ποιοι όχι

Εκτός από τους Ηλία Ψηνάκη και Απόστολο Γκλέτσο που κατάφεραν να εκλεγούν δήμαρχοι, υπάρχουν ακόμα πολλοί διάσημοι υποψήφιοι δημοτικοί σύμβοθυλοι που αγωνιούν για την εξέλιξη της σταυροδοσίας ώστε να δουν αν εκλέγονται.

Στα νότια προάστια η Βάνα Μπάρμπα στη Γλυφάδα και στη Βουλιαγμένη ο Λευτέρης Πανταζής φαίνεται να έχουν προβάδισμα. Από την άλλη πλευρά ο Κώστας Σόμμερ που κατέβαινε στον Αλιμο δεν τα κατάφερε, ενώ ο Τάσος Χαλκιάς, ο οποίος ήταν υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος στο δήμο Χαϊδαρίου με τον συνδυασμό του Αντώνη Μποζίκα, δείχνει να βγαίνει πρώτος.

Αγωνία υπάρχει και στον Δήμο Πειραιά όπου προηγείται ο συνδυασμός του Γιάννη Μώραλη στον οποίο υποψήφιος είναι και ο Αντώνης Νικοπολίδης, ενώ με τον Βασίλη Μιχαλολιάκο υποψήφιος είναι ο Γιώργος Σιγάλας.

Ποιοι προηγούνται στη Θεσσαλονίκη

Σε εξέλιξη βρίσκεται η καταμέτρηση των σταυρών των υποψηφίων δημοτικών συμβούλων και στη Θεσσαλονίκη. Για την ώρα φαίνεται πως καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις στη σταυροφορία ονόματα από την παράταξη Μπουτάρη.

Σύμφωνα με το Thestival, πρώτος σε σταυρούς είναι ο νυν πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παναγιώτης Αβραμόπουλος. Ακολουθούν σε υψηλές θέσεις ο αντιδήμαρχος Ποιότητας Ζωής, Κώστας Ζέρβας, ο αντιδήμαρχος οικονομικών Χασδάι Καπόν, ο αντιδήμαρχος αστικού σχεδιασμού, Ανδρέας Κουράκης, ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Θανάσης Παππάς, η πρόεδρος της ΚΕΔΗΘ, Μαρία Πασχαλίδου και η αντιδήμαρχος πολιτισμού, Έλλη Χρυσίδου (αλφαβητική σειρά).www.iefimerida.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger