Ως προάγγελο ακόμα καλύτερων εκλογικών επιδόσεων χαρακτηρίζουν στη Χρυσή Αυγή τα αποτελέσματα των υποψηφίων τους σε περιφέρειες και δήμους κατά τις προχθεσινές εκλογές, με πρώτο απ' όλους τον Ηλία Κασιδιάρη και το 16,2% που τον έφερε τέταρτο στον Δήμο Αθηναίων. Σε αρκετά σημεία μάλιστα της πρωτεύουσας ο βουλευτής της Χρυσής Αυγής ήταν πρώτος σε ψήφους συγκριτικά με όλους τους υποψηφίους, όπως για παράδειγμα στο τέταρτο διαμέρισμα, που περιλαμβάνει την Ακαδημία Πλάτωνος, τον Κολωνό και τα Σεπόλια, όπου συγκέντρωσε ποσοστό 20,7%. Επίσης, στο έκτο διαμέρισμα, όπου ανήκουν η Κυψέλη και τα Πατησιά, η Χρυσή Αυγή είναι δεύτερη παράταξη με 18,8%, ενώ στους Αμπελοκήπους συγκεντρώνει 14% και στο Κολωνάκι 13,7%.

Αλλά και στην υπόλοιπη Ελλάδα τα αποτελέσματα του κόμματος του Νίκου Μιχαλολιάκου ήταν γενικώς υψηλότερα από τις τελευταίες εθνικές εκλογές, κάτι που σημαίνει ότι η Χρυσή Αυγή παγιώνεται ως τρίτη πολιτική δύναμη. Για παράδειγμα, στη Θεσσαλία ο έγκλειστος στον Κορυδαλλό Παναγιώτης Ηλιόπουλος, παρά τις πρωτόγνωρες συνθήκες, κατόρθωσε να συγκεντρώσει 6,91%, ανεβάζοντας τα ποσοστά του κόμματος.
 
 
Ανοδος στον Βορρά
 
Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη ανέβασε τα ποσοστά της σε Δράμα και Ροδόπη, ενώ άνοδος παρατηρήθηκε και στη δυτική Ελλάδα. Συγκεκριμένα, στην Αιτωλοακαρνανία από το 7,59% το 2012 έλαβε προχθές 9,46%, ενώ άνοδο είχε σε Αχαΐα και Ηλεία. Στην Ημαθία είχε αύξηση κατά 0,8%, όπως και στους νομούς Θεσσαλονίκης, Κιλκίς και Πέλλας. Επίσης, σε Πιερία και Σέρρες παρατηρήθηκε αύξηση κατά 2,5%, ενώ και στη Χαλκιδική υπήρξε άνοδος κατά 0,7%. Στην Α΄ Θεσσαλονίκης υπήρξε άνοδος κατά μία ποσοστιαία μονάδα και στη Φωκίδα τρεις μονάδες.

Τα ποσοστά αυτά, όπως λένε στη Χρυσή Αυγή, «σε πολωμένες και ιδιάζουσες κάλπες, όπως οι αυτοδιοικητικές, δείχνουν ότι αυτό που χαρακτηρίστηκε ως “ανατροπή” και “έκπληξη” από τα κανάλια και τους δημοσκόπους στο exit poll θα γίνει ένας εθνικιστικός χείμαρρος που θα σαρώσει το πολιτικό κατεστημένο στις ευρωεκλογές».

Στο μεταξύ, για αλλοίωση του εκλογικού αποτελέσματος στο Δήμο Αθηναίων, προκειμένου να μην περάσει ο Ηλίας Κασιδιάρης τον Αρη Σπηλιωτόπουλο, κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της η Χρυσή Αυγή.

www.dimokratianews.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger