Ενα παραδοσιακό και πανεύκολο πιάτο της Σαρακοστής που θα λαχαταράτε να τρώτε συνεχώς!

Υλικά για 4-6 άτομα:

1 πακέτο κοφτό μακαρονάκι ή κοφτάκι
500 γραμμάρια ντομάτα σε κύβους ή τριμμένη
500 γραμμάρια καλαμάρι σε λωρίδες
1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
½ σκελίδα σκόρδο τριμμένο
¼ με ½ ποτήρι του κρασιού ούζο
Μισό κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα ρίγανη
Αλάτι
Πιπέρι
Λαδί

Εκτέλεση:

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 2-3 κουταλιές της σούπας λάδι και όταν ζεσταθεί ρίχνουμε το κρεμμύδι μαζί με το σκόρδο να τα σοτάρουμε.

Στην μέση της διαδικασίας του σοταρίσματος ρίχνουμε και τα καλαμάρια μας να σοτιριστούν λίγο και αυτά μαζί με το κρεμμύδι και το σκορδάκια στην συνέχεια σβήνουμε με ούζο (Προσοχή: εάν έχετε αποροφητήρα με φίλτρο προσέξτε ιδιαιτέρα να μην σας πάρει φωτιά το ούζο) .

Αφού έχουμε ρίξει το ούζο το αφήνουμε λίγο ώστε να φύγει το αλκοόλ και στην συνέχεια ρίχνουμε την ντομάτα μαζί με το αλάτι, πιπέρι, ρίγανη και προσθέτουμε και 2-3 κούπες νερό.

Αφού τα καλαμάρια μας βράσουν για 5-10 λεπτά τότε εάν χιαστεί προσθέτουμε νερό στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το κόφτο μακαρονάκι. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράσει μέχρι να γίνει και το μακαρονάκι και να έχει τραβήξει ένα μεγάλο μέρος της σάλτσας .


korinthia-news.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger