Και τώρα, η ώρα των πολιτών: Πριν λίγα λεπτά με απόφαση του Α’ Τμήματος του Αρείου Πάγου υπό την προεδρία του αντιπροέδρου του Ανωτάτου Δικαστηρίου Γιώργου Χρυσικού, "σφραγίστηκε" και τυπικά η συμμετοχή του Λαϊκού Συνδεσμου-Χρυσή Αυγή στις ευρωεκλογές της 25ης Μαΐου κια έπεσε στο κενό η τρομολογνική εκστρατεία του συστήματος με την οποία προσπαθούσαν να εκβιάσουν καταστάσεις στην Δικαιοσύνη, όπωως συνέβη με την υπόθεση των προφυλακίσεων των στελεχών του Λαϊκού Συνδέσμου τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Το αρμόδιο τμήμα του δικαστηρίου εξέτασε την ένσταση κάποιου ο οποίος υποστήριζε ότι το κόμμα δρά ως "εγκληματική οργάνωση" και δεν πρέπει να συμμετάσχει στις εκλογές.

Η ένσταση απορρίφθηκε πρώτον για τον ουσιαστικό λόγο ότι δεν υπάρχει τελεσίδικη δικαστική απόφαση σε βάρος τους και, δεύτερον, για τον τυπικό ότι ο έλεγχος νομιμότητας αφορά στον φάκελο που έχει υποβληθεί και το καταστατικό που ενσωματώνεται το οποίο δεν έχει καμία σχέση με όσα αναφέρει ο Βουρλιώτης και οι Κλάπα-δημητριάδου ως "μυστικό καταστατικό"  - ως κατηγορία- σε βάρος του κόμματος το οποίο τα στελέχη του κόμματος το αρνούνται κατηγορηματικά.

Επίσης στους ευρω-συνδυασμούς της Χρυσής Αυγής δεν συμμετέχει ουδείς υπόδικος, αλλά και αυτό έχει κριθεί ουσιαστικά αφού ήδη έχει δοθεί σχετική άδεια από τα Πρωτοδικεία για να συμμετάσχουν στις εκλογές ως υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων ο υπόδικος Ηλίας Κασιδιάρης και υποψήφιος περιφερειάρχης ο επίσης υπόδικος Ηλίας Παναγιώταρος.

Ανάλογη άδεια αναμένεται να δοθεί και στην Εθνική Αυγή, κόμμα που φέρεται να σχηματίστηκε από στελέχη της Χρυσής Αυγής για να συμμετάσχει στις εκλογές σε περίπτωση αποκλεισμού της.

Πάντως και σε πολιτικό επίπεδο το κλίμα ήταν διαφορετικό εδώ και καιρό, αφού τόσο ο γραμματέας της ΝΔ όσο και ο ίδιος ο πρωθυπουργός είχαν εκφράσει την άποψη πως δεν πρέπει να αποκλειστεί από τις εκλογές ο Λαϊκός Σύνδεσμος.

Πλέον το λόγο έχει ο λαός και αυτός θα κρίνει αν ο Λαϊκός Σύνδεσμος-Χρυσή Αυγή είναι εγκληματική οργάνωση ή νόμιμο πολιτικό κόμμα το οποίο διώκεται από άλλα κόμματα που έχουν υποπέσει στο έγκλημα της δίωξης των πολιτικών τους αντιπάλων.

Αν ο Λαίκός Σύνδεσμος υποχωρήσει κάτω από το 7% θα είναι οπωσδήποτε μια αποδοκιμασία της ηγεσίας του, αν υπάρξει άνοδος σε επίπεδα πάνω από αυτό το ποσοστό, τοτε θα πρόκειται για απόλυτη αποδοκιμασία της κυβερνητικής δίωξης...

Ενστάσεις έχουν υποβληθεί και για άλλα κόμματα, τα οποία πολίτες τα κατηγορούν ότι είναι εγκληματικές οργανώσεις, όπως η ΝΔ, ΠΑΣΟΚ,  για το σκάδαλο Siemens για υπόθαλψη εγκληματία (π.χ. Τσοχατζόπουλου, Χριστοφοράκου κλπ.) κλπ, οι οποίες δεν έγιναν δεκτές...

Ποιοι κρίνονται

Οι δικαστές θα αποφασίσουν για 43 κόμματα ή συνασπισμούς καθώς και για την αίτηση ενός ανεξάρτητου:

1.Ένωση Κεντρώων- Βασίλης Λεβέντης

2. ΑΝΤΑΡΣΥΑ (Αντικαπιταλιστική Αριστερή Συνεργασία για την Ανατροπή) με συντονιστική επιτροπή

3. ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) με διοικούσα επιτροπή

4. ΑΣΚΕ - Αγωνιστικό Σοσιαλιστικό Κόμμα Ελλάδας) με εκτελεστική επιτροπή

5. Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας - Χρίστος Χρηστίδης

6. Κοινωνία - Μιχάλης Ηλιάδης

7. ΚΕΑΝ (Κίνημα Εθνικής Αντίστασης) - Ιπποκράτης Σαββούρας

8. Κόμμα Ισότητας, Ειρήνης και Φιλίας - Αλή Τσαούς Μουσταφά

9. ΛΑΟΣ - Γιώργος Καρατζαφέρης

10. Κόμμα Ελλήνων Κυνηγών - Γιώργος Τσαγκανέλιας

11. Εθνική Αυγή - Μιχάλης Γιαννόγκωνας

12. ΚΚΕ - Δημήτρης Κουτσούμπας

13. Το Ποτάμι - Σταύρος Θεοδωράκης

14. Ανεξάρτητη Ανανεωτική Αριστερά, Ανανεωτική Δεξιά, Ανανεωτικό ΠΑΣΟΚ, Ανανεωτική Νέα Δημοκρατία, Όχι στον Πόλεμο, Κόμμα Επιχείρηση Χαρίζω Οικόπεδα, Χαρίζω Χρέη, Σώζω Ζωές, Σώζω τα Πλούτη των Ελλήνων, Πανεργατικό Εργατικό Κίνημα Ελλάδος (ΠΑΕΚΕ) - Μιλτιάδης Τσαλαζίδης

15. Λαϊκός Σύνδεσμός- Χρυσή Αυγή - Νίκος Μιχαλολιάκος

16. Γέφυρες Δημιουργία Ξανά- Θάνος Τζήμερος/ Δράση- Θόδωρος Σκυλακάκης (συνασπισμός κομμάτων)

17. Εργατικό Επαναστατικό Κόμμα (ΕΕΚ Τροτσκιστές), Σαμπετάι Μάτσας

18. Λευκό, Κων. Ντάλιος

19. Δημοσθένης Βεργής Έλληνες Οικολόγοι

20. Ενιαίο Παλλαϊκό Μέτωπο (ΕΠΑΜ), Δημήτρης Καζάκης

21. ΟΑΚΚΕ (Οργανισμός για την Ανασυγκρότηση του ΚΚΕ), 3μελής διοικούσα επιτροπή Η. Ζαφειρόπουλος, Δ. Γουρνάς και Ε. Κωνσταντοπούλου

22. Ελευθερία, Μάριος Παπαϊωάννου

23. Δημοκρατική Αριστερά- Προοδευτική Συνεργασία, Φώτης Κουβέλης

24. Εθνικό Μέτωπο, Εμμ. Κώνστας

25. Ελιά- Δημοκρατική Παράταξη: Ε. Βενιζέλος (ΠΑΣΟΚ), Ανδρ. Λοβέρδος (Συμφωνία για τη Νέα Ελλάδα), Εμμ. Επιτροπάκης (Δυναμική Ελλάδα), Ν. Μπίστης (Μεταρρυθμιστική Αριστερά), Ι. Ράπτης (Νέοι Μεταρρυθμιστές), Ι. Τούντας (Πολιτεία 2012) και Ν. Διακουλάκης (Πρωτοβουλία Β΄)

26. Πράσινοι - Αλληλεγγύη, Δημιουργία, Οικολογία, Ν. Χρυσόγελος, Μ. Πίνιου Καλλή

27. ΜΛ ΚΚΕ (Μαρξιστικό- Λενινιστικό Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος), διοικούσε επιτροπή Αντ. Παπαδόπουλος και Π. Κουφοβασίλης

28. Νέα Δημοκρατία, Αντ. Σαμαράς

29. Κολλάτος - Ανεξάρτητο Πολιτικό Κίνημα - Οικολογικό Ελληνικό, Δ. Κολλάτος

30. Ελπίδα Πολιτείας, Δημ. Αντωνίου

31. Παναθηναϊκό Κίνημα, Θ. Μαραγκουδάκης

32. Δραχμή, Θ. Κατσανέβας (συνασπισμός των κομμάτων Ελληνικό Κοινωνικό Κίνημα και Πατριωτικό Κοινωνικό Κίνημα)

33. Οικολόγοι Πράσινοι και Κόμμα Πειρατών (6μελής εκτελεστική γραμματεία)

34. Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Συμμαχία - Ουράνιο Τόξο, Σταύρος Αναστασιάδης

35. Ένωση για την Πατρίδα και τον Λαό, Β. Πολύδωρας και Χ. Ζώης (Νέα Μεταρρυθμιστική Ριζοσπαστική Ανασυγκρότηση), Ν. Νικολόπουλος (Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα Ελλάδος), Π. Ψωμιάδης (Πατριωτικό Δίκτυο Αφύπνιση) - Συνασπισμός κομμάτων

36. Σχέδιο Β’ , Γραμματέας πολιτικής επιτροπής Αντ. Σταυρόπουλος

37. Σοσιαλιστικό Κόμμα, Στ. Τζουμάκας

38. Έλληνες Ευρωπαίοι Πολίτες, Γ. Χατζημαρκάκης

39. Συνασπισμός Ριζοσπαστική Αριστερά (ΣΥΡΙΖΑ), Αλ. Τσίπρας

40. Κοινωνία Αξιών, Δ. Μπουραντάς

41. Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας (ΑΚΚΕΛ), Ε. Τσιομπανίδης

42. Πατριωτική Ένωση- Ελληνική Λαϊκή Συσπείρωση (ΕΛΛΑΣ), συνασπισμός των κομμάτων: Αν. Κότσιαλος (Κόμμα Εθνικής Σωτηρίας-ΚΕΣΩ), Οδ. Τηλιγάδας (Εθνικός Λαϊκός Σχηματισμός - ΕΛΑΣ), Κ. Γκέκας (Κίνημα Πολιτικής Αλήθειας - ΚΙΠΑΛ)

43. Ανεξάρτητοι Έλληνες, Ευρωπαϊκό Αντιμνημονιακό Μέτωπο, Πανελλήνιο Άρμα Πολιτών, Πυρίκαυστος Ελλάδα, Ελληνικό Κίνημα Άμεσης Δημοκρατίας, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Πάνος Καμμένος, Ι. Δημαράς, Γ. Καλεάδης και Γ. Κόκκας.


defencenet.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger