Η φαντασία πετάει στο Τελ Αβίβ. Σε λίγο, το ίδιο θα συμβαίνει και με τα αυτοκίνητα. Αυτό τουλάχιστον προβλέπει το φιλόδοξο πλάνο...
μίας εταιρείας για την κατασκευή δικτύου με οχήματα που θα αιωρούνται. 

Το σχέδιο προβλέπει τη δημιουργία μίας «ράγας» στις εγκαταστάσεις της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας. Θα έχει μήκος 500 μ. σε αυτό θα κυκλοφορούν διθέσια οχήματα, που θα κρέμονται από τις μαγνητικές 
ράγες , αποτελώντας ένας εναλλακτικό τρόπο μεταφοράς προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι. 

Το σύστημα θα είναι έτοιμο να λειτουργήσει στα τέλη του 2015 και η εταιρεία ελπίζει πως μετά από αυτό το πείραμα θα μπορέσει να προχωρήσει στην κατασκευή ενός αντίστοιχου εμπορικού δικτύου. Αν τα πλάνα υλοποιηθούν, οι επιβάτες θα μπορούν να «παραγγείλουν» ένα όχημα μέσω του smartphone, το οποίο θα τους περιμένει σε έναν συγκεκριμένο σταθμό προκειμένου να τους μεταφέρει στον προορισμό τους. 

Τα οχήματα θα «πιάνουν» τα 70 χλμ. την ώρα αρχικά, αν και τοι εμπορικό δίκτυο αναμένεται να είναι πιο γρήγορο σύμφωνα με το BBC.

Μάλιστα, η ίδια εταιρεία έχει κάνει αντίστοιχα σχέδια και για άλλα σημεία του κόσμου, ανάμεσά τους η Ινδία και οι ΗΠΑ, αλλά όλα θα εξαρτηθούν από την πιλοτική κατασκευή στο Τελ Αβίβ. 





www.ploumistos.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger