Το diadrastiko έγραψε: Όταν ο Σοβιετικός ηγέτης Νικήτα Χρουτσώφ λογομάχησε με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντουάιτ Αιζενχάουερ, το 1960, λόγω της κατάρριψης του κατασκοπευτικούU-2 που πέταγε πάνω από την Ρωσία είπε: 

«ΤΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΤΕΛΩΝΕΙΑ ΤΟΥ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΕΡΙΠΟΛΟΥΝ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΗ, ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΕΡΘΕΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗΣ»

Γιατί το είχε πει αυτό; Τι ήξερε;

Μία, τουλάχιστον, απάντηση είναι η εξής:


«Αλήθεια, τριάντα χιλιάδες υπάρχουν από τον Δία φύλακες αθάνατοι των θνητών ανθρώπων απάνω στην πολύκαρπη γη. Και τούτοι παρακολουθούν τις δίκες και τα εγκλήματα γυρίζοντας αχνοντυμένοι παντού στην Γη».
Ησίοδος, Έργα και Ημέραι στίχοι 252-255

Οι αθάνατοι αυτοί φύλακες είναι αποσταλμένοι από τον Δία και προερχόμενοι από το πρώτο γένος, το λεγόμενο Χρυσό Γένος, σύμφωνα με τους στίχους 123-125.

Τα λόγια του Χρουτσώφ δεν ήταν τυχαία. Παράφρασε τους παραπάνω στίχους του Ησίοδου, αλλά δεν τους άλλαξε το νόημα. Τους μετέφερε στην ορολογία του σήμερα. Και σίγουρα δεν το έκανε τυχαία. 

Οι συνομιλητές του Χρουτσώφ, σίγουρα, καταλάβαιναν σε τι αναφερόταν...


Εσείς;






 http://diadrastiko.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

Blogger
  1. Το έχουμε ξαναπεί: η μετάφραση "τελωνεία" είναι λάθος. Επι τέλους! Κάποιος ανορθρόγραφος έγαψε "τελωνεία" αντι "τελώνια" που σημαίνει αόρατες οντότητες. Και αυτό φυσικά αναπαρήχθη κατ επανάληψη..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. προσπαθησα να βρω στα πρακτικα της συνδιασκεψης εαν ο Χρουτσωφ ειπε περι Ελληνικων τελωνειων..δυστυχως δεν βρηκα ..ουτε απο καποια εγκυρη πηγη καποιο στοιχειο με σοβαροτητα..οποτε τεινω να πιστεψω οτι αυτα τα λογια ποτε δεν ειπωθηκαν.Πιθανοτερο να ειναι οι ευσεβεις ποθοι καποιου υπεραισιοδοξου ..μακαρι..και γω θα ηθελα πολυ να συνεβαινε αυτο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή