Στόχος της εταιρείας, που ρίχνει τις ευθύνες στο  - μεγάλης ηλικίας – προσωπικό της, είναι να διώξει τους καλά αμειβόμενους βάση νόμου εργαζόμενους και να πάρει νέους και άπειρους πωλητές που φυσικά θα παίρνουν χαμηλούς μισθούς...

Με λίγα λόγια η μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ Delhaize Group  που εδρεύει στο Βέλγιο αναφέρει μέσω των εκπροσώπων της  ξεκάθαρα την απόλυση 2,5 χιλιάδων εργαζομένων και την διακοπή λειτουργίας περίπου 14 καταστημάτων της.

Μετά από έρευνα ειδικών αναλυτών για το τι δεν πάει καλά με την συγκεκριμένη αλυσίδα, κατέληξαν στο γεγονός ότι «Τα έξοδα της εταιρείας επιβαρύνονται από την αυτόματη τιμαριθμική αναπροσαρμογή των μισθών και των ασφαλίστρων που σχετίζεται με την ηλικία των εργαζομένων».

Το συγκεκριμένο συμπέρασμα ανακοίνωσε επίσημα ο Pascale Weber, οικονομικός αναλυτής.
Η απόλυση των εργαζόμενων μεγάλης ηλικίας που ο μισθός τους έχει αναπροσαρμοστεί ανάλογα με την εμπειρία τους, θα οδηγήσει σε άνθιση των οικονομικών της εταιρείας, συμπληρώνουν οι αναλυτές.

Όσο για τους απολυμένους, προφανώς κανέναν δεν ενδιαφέρει το γεγονός ότι στα μισά της ζωής τους θα βρεθούν ξαφνικά άνεργοι, θύματα μιας Ευρωπαϊκής τακτικής η οποία αναμένεται να ακολουθηθεί από πολλές εταιρείες.

Το ενδεχόμενο να γίνουν εσωτερικές αλλαγές, ή η διεύθυνση να έχει πράξει λάθη και σφάλματα, φυσικά και αποκλείονται! Στην Ευρώπη του 2014 πάντα φταίει ο εργαζόμενος, όχι γιατί δεν κάνει καλά την δουλειά του, αλλά γιατί σύμφωνα πάντα με τους νόμους, δικαιούται την νόμιμη αύξηση στον μισθό του, καταθέτοντας αντίστοιχα τις γνώσεις και την εμπειρία του.

Η βελγική εταιρεία ανακοίνωσε, επίσης, ένα τριετές πλάνο επένδυσης 450 εκατομμυρίων ευρώ, με στόχο την περαιτέρω εδραίωση της εταιρείας στην αγορά του Βελγίου.

Κοινώς λεφτά υπάρχουν, ακόμα και για να αποζημιώσει τόσες χιλιάδες υπαλλήλους, αλλά όχι για να τους πληρώνει τα νόμιμα…

Και μόνο με την αναφορά των απολύσεων ανέβηκαν οι μετοχές της εταιρίας κατά 1,7%. Χρήματα που όμως θα είναι βαμμένα με το αίμα των ανθρώπων που θα μείνουν στον δρόμο από τη μια μέρα στην άλλη έτσι απλά γιατί για κάποιους δεν περισσεύουν χρήματα για καινούρια αμάξια, διακοπές στην Ελβετία και καινούρια αυτοκίνητα! Αυτά είναι! 

Για την ιστορία, στην συγκεκριμένη εταιρεία ανήκει και μεγάλη αλυσίδα σούπερ μάρκετ στην Ελλάδα.


http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger