Γράφει ο Γεώργιος Μεταξάς

Η ιστορία των Μαύρων Σκύλων, χάνεται κάπου βαθιά στους αιώνες, με πρώτη επίσημη αναφορά το 1473 στη Σκωτία. Το θέμα μου είχε προκαλέσει ενδιαφέρον αρχικά και θα είχε μείνει εκεί, αν δεν είχαν πέσει στα χέρια μου κάποιες ελάχιστες, σκόρπιες αναφορές εμφάνισής τους στον ελλαδικό χώρο. Πριν 4 χρόνια, εντελώς τυχαία έλαβα μία αναφορά εμφάνισης σε ένα χωριό των Σερρών και μία σε ένα χωριό της Άρτας. Πάλι τυχαία, πέρυσι, επισκεπτόμενος ένα φιλικό σπίτι έξω από την Κόρινθο, ενημερώθηκα για άλλη μία περίπτωση εκεί κοντά, εμφάνισης Μαύρου Σκύλου.

Οι Μαύροι Σκύλοι, είναι μία εξαιρετικά σπάνια περίπτωση "παραφυσικού" φαινομένου παγκοσμίως, αν και στη Σκωτία είναι αρκετά συχνή.Όταν ξεκίνησα να μελετώ το φαινόμενο, έψαξα για τα κοινά στοιχεία των περιπτώσεων. Εκείνο που συνδέει όλους τους Μαύρους Σκύλους, είναι το παρουσιαστικό τους: μαύρο τρίχωμα μέσου μήκους, ματ, ανακατεμένο και κόκκινα μάτια.

Άλλα κοινά στοιχεία σε όλες τις περιπτώσεις, είναι πως δεν εμφανίζονται σε πάνω από ένα άτομα και πως η εμφάνισή τους γίνεται σε άτακτα χρονικά διαστήματα. Άλλο ένα κοινό τους στοιχείο είναι πως η εμφάνισή τους δεν διαρκεί πάνω από 15 δευτερόλεπτα.
Τα μη κοινά στοιχεία είναι τα αίτια της παρουσίας τους. Στη Σκωτία έχει καταγραφεί Μαύρος Σκύλος ο οποίος εμφανίζεται για να βοηθήσει ανθρώπους σε κίνδυνο (απόπειρα ληστείας, ατύχημα, απόπειρα βιασμού). Στις περισσότερες όμως περιπτώσεις, συνδέονται με πρόκληση ατυχημάτων ή ακόμα και θανάτους.
Το μεγαλύτερο όμως ενδιαφέρον παρουσιάζουν οι περιπτώσεις του ελλαδικού χώρου. Εκτός των υπολοίπων κοινών χαρακτηριστικών με τ' "αδέλφια" τους σε Σκωτία, Βόρειο Αγγλία και ΗΠΑ, έχουν δύο ξεχωριστά κοινά στοιχεία:α. Εμφανίζονται σε σταυροδρόμια και β. Εμφανίζονται κοντά σε "ιερούς τόπους": εκκλησίες και νεκροταφεία.Η εμφάνισή τους πραγματοποιείται μεταξύ των ωρών 23:30 με 02:30, σε μοναχικούς οδηγούς. Διασχίζουν το δρόμο και ξαφνικά στέκονται κοιτάζοντας το επερχόμενο όχημα.
 Οι οδηγοί, στην προσπάθειά τους να τα αποφύγουν, εκτρέπονται της πορείας τους και συγκρούονται. Ο Μαύρος Σκύλος "εξαφανίζεται" κλάσματα δευτερολέπτου πριν τη σύγκρουση. Σαν μία απόπειρα ερμηνείας των "κακών" Μαύρων Σκύλων, θέτω το θέμα της εμφάνισης "κακόβουλων δαιμόνων", οι οποίοι από τ' αρχαία χρόνια μετατρέπονταν σε σκύλους προκειμένου να κινούνται μεταξύ των ανθρώπων. Τη σκέψη αυτή, ενισχύει το γεγονός ότι στις δύο από τις τρεις των περιπτώσεων που μπόρεσα να ερευνήσω, λίγους μήνες πριν την εμφάνιση του πρώτου Μαύρου Σκύλου, είχαν πραγματοποιηθεί φόνοι στο σημείο. 
Η εξήγηση αυτή (της μεταμόρφωσης κακόβουλων δαιμόνων), δείχνει να είναι η πιο πειστική μέχρι στιγμής, λόγω των μέχρι τώρα υπαρχόντων στοιχείων. 
Παραταύτα, διατηρώ μία μικρή επιφύλαξη, δεδομένου ότι δεν έχω ακόμη καταφέρει να μελετήσω την περίπτωση της Κορίνθου.

Δημοσίευση σχολίου

Blogger