Η Ελληνική Αστυνομία απόκτησε πρόσφατα το δικαίωμα να δημιουργεί ψεύτικα προφίλ στο «facebook» προκειμένου να παγιδεύει κυρίως παιδόφιλους, αλλά και σατανιστές, για παράδειγμα, όπως συνέβη στην περίπτωση της Γλυφάδας. Είναι άγνωστο, ωστόσο, σε ποιο εύρος μπορεί να φτάσει αυτή η δραστηριότητα.

Αξίζει να σημειωθεί πως ούτως ή άλλως εδώ και πολύ καιρό αρκετές υπηρεσίες της ΕΛ.ΑΣ. διαθέτουν ειδικούς αναλυτές οι οποίοι ακόμα κι από τα σπίτια τους παρακολουθούν κι αναλύουν τις καταχωρήσεις στο «facebook». Σύμφωνα, εξάλλου, με νόμο που ψηφίστηκε προ ημερών -με βάση σχετική ευρωπαϊκή οδηγία- παρέχεται στην Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος η δυνατότητα να δημιουργεί «κατοχυρωμένα» ψεύτικα προφίλ ανηλίκων κι όχι μόνο προκειμένου να παγιδεύει παιδόφιλους και δράστες άλλων αδικημάτων.

Από εδώ και πέρα οποιαδήποτε επιλήψιμη στιχομυθία ή αίτημα αποστολής φωτογραφιών από τον αστυνομικό- δημιουργό του ψεύτικου προφίλ του «facebook» σημαίνει σύλληψη του συνομιλητή στις σελίδες κοινωνικής δικτύωσης. Η ΕΛ.ΑΣ., δηλαδή, επικυρώνει και κατοχυρώνει με ειδική πιστοποίηση τα εικονικά πρόσωπα που δημιουργεί στο διαδίκτυο και όποιος παγιδευτεί θα βρίσκεται αμέσως απέναντι στους αστυνομικούς με αποδεικτικά στοιχεία τα «mail», τα «like», τις φωτογραφίες και τους ηλεκτρονικούς διαλόγους.

Ταυτοχρόνως, ο νέος νόμος επιτρέπει στην αστυνομία να συλλαμβάνει αυτομάτως όποιους παιδόφιλους συνδέονται με ιστοσελίδες που μεταδίδουν βιασμούς ανηλίκων, τιμωρώντας για πρώτη φορά την απλή «θέαση» κι όχι τη διακίνηση πορνογραφικού υλικού με ανηλίκους, όπως συνέβαινε μέχρι τώρα. Επιπλέον, το νέο νομοθέτημα παρέχει στην ΕΛ.ΑΣ. τη δυνατότητα να διακόπτει αμέσως τη λειτουργία τέτοιου είδους ηλεκτρονικών διευθύνσεων.



 http://anti-neotaxites.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

Blogger