Ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας Βόλφγκανγκ Σόιμπλε δήλωσε σήμερα ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες επιδεικνύουν “αξιοθρήνητη βλακεία”, μετά την ανακάλυψη των δύο περιπτώσεων κατασκοπείας, όπου γερμανοί πράκτορες εργάζονταν για τις αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες.

“Το ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες στρατολογούν σε μας ανθρώπους τρίτης κατηγορίας, είναι τόσο βλακώδες. Απέναντι σε τόση βλακεία, δεν μπορεί παρά να βάλει κανείς τα κλάματα”, δήλωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε στο τηλεοπτικό δίκτυο Phoenix.

Για δεύτερη φορά σε πέντε ημέρες, η γερμανική δικαιοσύνη άνοιξε έρευνα χθες κατά γερμανού πολίτη για κατασκοπεία υπέρ άλλης χώρας, σε μία υπόθεση που πλήττει και πάλι τις αμερικανο-γερμανικές σχέσεις.

Στην πρώτη περίπτωση, επρόκειτο για πράκτορα των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών που διενεργούσε κατασκοπεία για λογαριασμό των ΗΠΑ.

Στην τελευταία περίπτωση, τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης έκαναν λόγο για ένα αξιωματικό του γερμανικού στρατού, που δρούσε για λογαριασμό των ΗΠΑ. Η υπόθεση θεωρείται “σοβαρότερη” από την πρώτη.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger