Eξι ρωσικές περιφέρειες κηρύχθηκαν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης λόγω της μεγάλης εισροής προσφύγων από τη Ουκρανία. Οπως δήλωσε σήμερα ο ρώσος αναπληρωτής Υπουργός Εκτάκτων Αναγκών Βλαντίμιρ Αρταμόνοφ, σχεδόν καθημερινά καταφθάνουν σε ρωσικό έδαφος τουλάχιστον 500 ουκρανοί πολίτες που θέλουν να φύγουν προς τη Ρωσική Απω Ανατολή.

Πρόκειται για τις περιφέρειες του Βόλγογκραντ, του Ροστόφ, του Αστραχάν, της Καλμύκιας, της περιοχής της Σταυρούπολης και της περιφέρειας της Κριμαίας και της Σεβαστούπολης. Μεγάλη εισροή προσφύγων παρατηρείται και στις περιοχές του Μπέλγκοροντ και του Βορονέζ, οι οποίες βρίσκονται σε υψηλό βαθμό ετοιμότητας, όπως συμπλήρωσε ο Αρτανόμοφ.

Σύμφωνα με την Ρωσική Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Μετανάστευσης, περίπου 480.000 Ουκρανοί, μεταξύ των οποίων χιλιάδες γυναίκες, παιδιά και ηλικιωμένοι, βρίσκονται ήδη στη Ρωσία. Μέσα στο 2014 μετακινήθηκαν σε ρωσικά εδάφη σχεδόν 2,5 εκατομμύρια Ουκρανοί πολίτες, από τα οποία τα δύο εκατομμύρια επέστρεψαν στην Ουκρανία ενώ περίπου μισό εκατομμύριο προσφύγων παραμένει στη Ρωσία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger