Τους ενέταξε η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος στη δύναμη της, σε μια προσπάθεια ενίσχυσης του «οπλοστασίου» της στη μάχη πάταξης του ηλεκτρονικού εγκλήματος. Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, πρόκειται για δύο νεαρούς, 19 και 16 χρόνων, που είχαν κατηγορηθεί στο πρόσφατο παρελθόν σε ξεχωριστές υποθέσεις cracking.

Σε βάρος τους είχαν επιβληθεί περιοριστικοί όροι απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα και παρουσία τους δύο φορές τον μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Η ανακρίτρια τους πρότεινε την αντικατάσταση των περιοριστικών όρων με τη συνεργασία με την Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, κάτι που εκείνοι αποδέχτηκαν πρόθυμα.

“Θέλουμε τέτοια παιδιά. Μας ενδιαφέρει να μάθουμε πώς σκέπτονται και κινούνται στο διαδίκτυο. Βοηθούν τις έρευνες για την επίτευξη ενός καλού σκοπού. Είναι καλό να έχεις το μυαλό ενός πρώην “παράνομου” στη φαρέτρα σου. Το ίδιο άλλωστε δεν κάνουν μεγάλες ιδιωτικές επιχειρήσεις του εξωτερικού για να προστατευτούν, γιατί να μην το κάνουμε και εμείς;”δηλώνουν στην εφημερίδα αξιωματούχοι της Υπηρεσίας. Όπως λένε οι αξιωματικοί, “ένας ευφυής νέος τέτοιου επιπέδου μπορεί να παραστράτησε, αλλά δεν έχει θέση στο περιβάλλον της φυλακής. Χρειάζεται άλλη ευκαιρία αξιοποίησης της γνώσης του σε ένα άλλο δημιουργικό περιβάλλον”.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger