Ο Επίτροπος της ΕΕ για τα Οικονομικά και Δημοσιονομικά Θέματα Pierre Moscovici παραδέχτηκε το ενδεχόμενο της Ελληνικής εξόδου από την Ευρωπαϊκή Νομισματική Ένωση. Παράλληλα, τόνισε ότι στην περίπτωση αυτή η ζημιά θα βαρύνει όλες τις χώρες της Ευρωζώνης , χωρίς εξαίρεση.

ΜΟΣΧΑ, 18 Μαρτίου - RIA Novosti. Ο Ευρωπαίος Επίτροπος των Οικονομικών και Χρηματοδοτικών Υποθέσεων Pierre Moscovici δεν αρνείται την πιθανότητα μιας Ελληνικής εξόδου από τη ζώνη του ευρώ, αν και σημειώνει ότι η κίνηση αυτή θα επηρεάσει αρνητικά τη νομισματική ένωση. Αυτό είπε σε μια συνέντευξη με την http://www.welt.de

"Εμείς δεν θα επιδιώξουμε να κρατήσουμε την Ελλάδα στην ζώνη του ευρώ με οποιοδήποτε τίμημα, αλλά μόνο στην περίπτωση που οι αυστηροί κανόνες θα είναι αποδεκτοί από αμφότερες τις πλευρές», - είπε ο Επίτροπος.

Ταυτόχρονα ο Moscovici τόνισε ότι ένα τέτοιο βήμα θα επηρεάσει αρνητικά το σύνολο της νομισματικής ένωσης.

"Το ευρώ είναι κάτι περισσότερο από ένα απλό σύστημα σταθερών συναλλαγματικών ισοτιμιών, είναι το ενιαίο νόμισμα. Αν η Ευρωζώνη χάσει κάποιο από τα μέλη της, τότε η ζημιά θα προκληθεί σε ολόκληρη την νομισματική Ένωση ως σύνολο», δήλωσε ο Επίτροπος.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η ζημιά θα γίνει οπωσδήποτε και σε όλες τις χώρες της ευρωζώνης, και πάνω απ 'όλα -στην Γερμανία.

Ο Pierre Moscovici δήλωσε ότι οι Βρυξέλλες είναι έτοιμες να ανταποκριθούν στην Αθήνα, όταν η Ελληνική Κυβέρνηση είναι πρόθυμη να συνεργαστεί. Τα μέρη συμφωνούν ότι ένα πιθανό τρίτο πακέτο οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα μπορεί να διαφέρει σημαντικά από τα δύο προηγούμενα, πρόσθεσε ο Επίτροπος.

“Οι απόψεις του ιστολογίου μπορεί να μην συμπίπτουν με τα περιεχόμενα του άρθρου”

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger