Με μια πρωτοφανή, αντιδημοκρατική και ανευ προηγουμένου παρέμβαση στα εσωτερικά πολιτικά πράγματα μιας κυρίαρχης χώρας προέβη ο ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς σε συνέντευξή του που θα δημοσιευθεί την Κυριακή στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeinen Zeitung.

Στην συνέντευξη αυτή καταρχήν προχωρά σε άκρως επικριτικά σχόλια για τον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο ενώ ταυτόχρονα αποκαλύπτει ότι στη συνάντηση που είχε την Παρασκευή με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στις Βρυξέλλες του επανέλαβε ότι είναι λάθος ο συνασπισμός με τους ΑΝΕΛ, τονίζοντας πως ακόμα και «ένας ελέφαντας σε υαλοπωλείο είναι καλύτερος διπλωμάτης από τον κ. Καμμένο.»

«Πιστεύω πως ο κυβερνητικός συνασπισμός του Αριστερού Κόμματος με τους δεξιούς λαϊκιστές είναι λάθος» επισημαίνει στην συνέντευξή του ο πρόεδρος του Ευρωκοινοβουλίου.

Αφορμή για τις αναφορές του κ. Σουλτς στον υπουργό Άμυνας, αποτελεί και η συνέντευξη που παραχώρησε ο κ. Καμμένος στην εφημερίδα Bild.

Στη συνέντευξη, με τίτλο: «Οι Γερμανοί ανακατεύονται σε πράγματα που δεν τους αφορούν» ο Πάνος Καμμένος βάλλει κατά του υπουργού Οικονομικών της Γερμανίας.

«Εμείς οι Έλληνες θυμόμαστε πολύ καλά ότι ο κ. Σόιμπλε χρειάστηκε να παραιτηθεί από ηγέτης του κόμματός του (CDU – 2000), επειδή ενεπλάκη σε υπόθεση δωροδοκίας. Αλλά σήμερα είναι ακόμη υπουργός Οικονομικών! Και όσον αφορά τη διαφθορά, είναι σαν το ταγκό, χορεύεται από δύο!» αναφέρει χαρακτηριστικά για την υπόθεση Siemens και το γεγονός ότι ο πρώην επικεφαλής του ομίλου στην Ελλάδα Μιχάλης Χριστοφοράκος προστατεύεται από τη γερμανική κυβέρνηση.

Διαβάστε εδώ την απάντηση του Πάνου καμμένου στην προκλητική συνέντευξη Σουλτς:
Καμμένος κατά Σόιμπλε: Παραιτήθηκε από ηγέτης του CDU λόγω διαφθοράς

Καμμένος για την πρόκληση Σουλτς: Θυμάστε κύριε Σουλτς το σκάνδαλο της Rheinmetall;


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger