… και είναι χειρότεροι από τον Μουσολίνι. Φορούν μαύρα πουκάμισα, έχουν εξαπλωθεί παντού και είναι πιο επικίνδυνοι από το φασισμό.

Το ξέσπασμα αυτό του ηγέτη της «Λέγκας του Βορρά», σε ομιλία του στην Πιάτσα ντελ Πόπολο της Ρώμης, είναι χαρακτηριστικό του κλίματος που διαμορφώνεται στην Ιταλία για την Γερμανία και το ιερατείο των Βρυξελλών, το οποίο η «Λέγκα του Βορρά» χαρακτηρίζει φασιστικό. Ο Ματέο Σαλβίνι που ηγείται της «Λέγκας του Βορρά» που εκφράζει την αγωνία των εργαζομένων, των επιχειρηματιών και των βιομηχάνων της βόρειας Ιταλίας, που συγκεντρώνει σχεδόν το σύνολο της βιομηχανικής παραγωγής, της γειτονικής χώρας, διαπίστωσαν ότι η γερμανική κυριαρχία και η πολιτική της σκληρής λιτότητας, έχουν προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Η «Λέγκα του Βορρά», αλλά και η πλειοψηφία των βιομηχάνων, των επιχειρηματιών, των βιομηχανικών εργατών και των αγροτών στη Βόρεια Ιταλία, τάσσονται υπέρ της άμεσης εξόδου από το ευρώ, προκειμένου να διασωθεί η βιομηχανική παραγωγή και οι θέσεις εργασίας.

Τα τελευταία χρόνια πολλές μεγάλες ιταλικές επιχειρήσεις αναγκάζονται να μεταναστεύουν, μεταφέροντας την έδρα σε βορειότερες χώρες, όπου οι τράπεζες δίνουν φτηνά δάνεια και η φορολογία είναι πολύ μικρότερη.

Η ακατάσχετη αιμορραγία που παρουσιάζει η βιομηχανική παραγωγή στην Ιταλία, είναι αποτέλεσμα της πολιτικής σκληρής λιτότητας που έχει επιβάλει η Μέρκελ, ευνοώντας τη γερμανική οικονομία, αφού κεφάλαια και επιχειρήσεις αναζητούν ασφάλεια στην κυρίαρχη Γερμανία. Στην Ιταλία διαμορφώνεται κλίμα σύγκρουσης με τους Γερμανούς, ενώ στην ίδια κατεύθυνση κινούνται πλέον Ισπανία και Πορτογαλία. Η διαφαινόμενη εκλογική συντριβή του Ραχόι στις εκλογές του Σεπτεμβρίου, θα αλλάξει ριζικά το σκηνικό στη Νότια Ευρώπη.

Την εξέλιξη αυτή τρέμουν οι Γερμανοί, γιαυτό με κάθε τρόπο επιχειρούν να αποδομήσουν την κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, με τη γνωστή μέθοδο του οικονομικού στραγγαλισμού, για να παραδειγματιστούν οι λαοί των χωρών αυτών που πάνε να σηκώσουν κεφάλι.

Η Μέρκελ γνωρίζει πολύ καλά, ότι οι πολιτικές ανατροπές που συντελούνται σε Ισπανία, Πορτογαλία, Ιταλία και Ελλάδα, θα προκαλέσουν την απομόνωση της Γερμανίας και των δορυφόρων της, αλλάζοντας ριζικά τους συσχετισμούς στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Γιαυτό επιδιώκει να φέρει σε δύσκολη θέση την ελληνική κυβέρνηση, προκειμένου να παραδειγματιστούν οι Ισπανοί και οι Πορτογάλοι, που βαδίζουν όπως δείχνουν όλες οι δημοσκοπήσεις στο δρόμο που χάραξε ο Αλέξης Τσίπρας.

Αυτό εξηγεί την κακία και τη μανία του Σόιμπλε, με τον Βαρουφάκη και γενικά με τους Έλληνες υπουργούς. Γιατί η ανατροπή στην Ελλάδα προκαλεί καραμπόλα ανατροπής σε ολόκληρη τη νότια Ευρώπη, ενώ παράλληλα ενισχύει και τις πολιτικές δυνάμεις στην Γαλλία, που ζητούν την έξοδο από το ευρώ. Οι επόμενοι μήνες μέχρι τον Σεπτέμβριο, είναι καθοριστικοί, γιατί είναι σίγουρο ότι οι Γερμανοί θα στήσουν παγίδες στην Ελλάδα, προκειμένου να εκθέσουν την κυβέρνηση.

Βεβαίως το μόνο όπλο που διαθέτουν, είναι αυτό της πρόκλησης οικονομικής ασφυξίας, με απειλές και εκβιασμούς.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger