Αίσθηση προκαλεί δήλωση του υπουργού Εξωτερικού Νίκου Κοτζιά, στο περιθώριο του Συμβουλίου Υπουργών Εξωτερικών στην Ρήγα, με την είδηση να γίνεται πρωτοσέλιδο σε όλο τον γερμανικό ηλεκτρονικό τύπο.

Στο άτυπο συμβούλιο ο κ. Κοτζιάς είπε πως «θα υπάρξουν εκατομμύρια μετανάστες και χιλιάδες τζιχαντιστές που θα έρθουν στην Ευρώπη, αν καταρρεύσει οικονομικά η Ελλάδα».

«Τα δυτικά Βαλκάνια δεν είναι σταθεροποιημένα. Μετά έχουμε την Ουκρανία, την Συριά, το Ιράν, την Βόρεια Αφρική. Αυτό είναι ένα δρεπάνι», σημείωσε στο πρώτο κομμάτι της δήλωσής του.

Στο δεύτερο κομμάτι της δήλωσής του, σύμφωνα με το ΣΚΑΪ, ο κ. Κοτζιάς τόνισε πως, «είναι αναγκαιότητα για το μέλλον της Ευρώπης να βρεθεί άλλος τρόπο συμπεριφοράς για την Ελλάδα. Είναι επίσης γεωστρατηγική αναγκαιότητα, αντ' αυτού όμως επιχειρήθηκε να ανατραπεί η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ήδη από τις πρώτες ημέρες. Το να επιλέγει να το κάνει αυτός κανείς σιγά-σιγά – αυτό κάνει τώρα – τι θα έρθει μετά; Δεξιός εξτρεμισμός και χάος».

Ο κ. Κοτζιάς έχει ήδη προγραμματισμένες δύο τηλεοπτικές συνεντεύξεις σε γερμανικά κανάλια, όπου αναμένεται να ερωτηθεί για τις συγκεκριμένες δηλώσεις του που ήδη προκαλούν σημαντικές αντιδράσεις στην Γερμανία.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger