Το οργανωμένο σχέδιο του αμαρτωλού τριγώνου Βρυξελλών- Φρανκφούρτης και βερολίνου ξεδιπλώνεται αργά αλλά σταθερά.

Από την ώρα που ο ελληνικός λαός ζήτησε με την ψήφο του μια άλλη πορεία με στόχο να μπει τέλος στην λιτότητα και να δωθεί μια ανάσα στην χώρα μας το σχέδιο αυτό εντάθηκε μια άνευ προηγουμένου κλιμάκωση.

Το «Nein» του Σόιμπλε στις 19 Φεβρουαρίου πριν καλά – καλά προλάβει να δει τις προτάσεις της Ελλάδας δεν ήταν τίποτα άλλο από το σήμα που ήθελε να δώσει το το πολιτικοοικονομικό διευθυντήριο του Βερολίνου που σηματοδοτούσε κατάρρευση του τραπεζικού συστήματος και κατάρρευση όλης της χώρας την Τρίτη μετά την Καθαρά Δευτέρα.

Η 90λεπτη έκτακτη επικοινωνία του Αλέξη Τσίπρα με την Άνγκελα Μέρκελ είχε αποτρέψει σε πρώτη φάση την κατάρρευση της Ελλάδας.

Η Μέρκελ εξήγησε τον Αλέξη Τσίπρα γιατί η Ελλάδα δεν έχει άλλη επιλογή από το ευρώ και ο Αλέξης Τσίπρας εξήγησε στην Μέρκελ γιατί δεν έπρεπε να οδηγήσει σε κατάρρευση την Ελλάδα.

Η συνομιλία αυτή οδήγησε και τους δύο αρχηγούς σε συμφωνία παράτασης μέχρι το τέλος Απριλίου.

Όμως αυτό που φαίνεται ξεκάθαρα είναι ότι το Βερολίνο παρά τις όποια ανακωχή επιμένει στο βασικό ανθελληνικό σχέδιο: «Γονατίστε ή φύγετε».

Οι βασικοί πυλώνες εκτέλεσης του σχεδίου είναι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ και ο Μάριο Ντράγκι.

Ενόψει λοιπόν του Eurogroup της Δευτέρας ο Μάριο Ντράγκι άρχισε την σκυταλοδρομία των ασφυκτικών πιέσεων.

Δεν επιτρέπει στην Ελλάδα να βγάλει νέα έντοκα γραμμάτια προκειμένου να αντλήσει ρευστότητα και να πληρώσει την δόση από τα δάνεια που έχει πάρει η χώρα μας από το ΔΝΤ.

Μετά τον Μάριο Ντράγκι που ύψωσε το τείχος των πιέσεων, την σειρά πήρε ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ που σήκωσε το τείχος της αδιαφορίας.

Και οι δύο δείχνουν στην Ελλάδα τον μονόδρομο του Βερολίνου.

Τέλος το Βερολίνο για να μην υπάρχει καμμιά παρεξήγηση δήλωσε αργά το βραδυ της Παρασκευής ότι «γνωρίζουμε ότι η πίεση είναι μεγάλη για την ελληνική κυβέρνηση. Γνωρίζουμε, όμως, ότι μπορεί να γίνει και ατύχημα».

Δηλαδή το Βερολίνο με περισσή μνημονιακή φρίκη και ωμότητα λέει: «Σας πιέζουμε για το… καλό μας».

Ναι για το καλό του… Βερολίνου μας πιέζουν.

Αν πραγματικά ήθελαν να μην γίνει ατύχημα θα έδιναν μέρος της δόσης αλλά λένε όχι.

Αν πραγματικά ήθελαν να μην γίνει ατύχημα θα επέτρεπαν να βγάλουμε έντοκα γραμάτια ειδικά για την περίοδο της γέφυρας που υπάρχει μέχρι τέλος Απριλίου, αλλά λένε όχι.

Επειδή μάλιστα θέλουν να γίνει ατύχημα και μάλιστα συγκεκριμένο, οι πηγές του Βερολίνου δήλωσαν σήμερα ότι η συμφωνία της χρηματοδοτικής γέφυρας «Είναι απλά το πρόγραμμα Σαμαρά με κάποιες ευελιξίες».

Δηλαδή η Γερμανία της Μέρκελ και του Σόιμπλε είναι αποφασισμένη όσο ποτέ άλλοτε.

«Η ελληνική κυβέρνηση (παρά το γεγονός ότι εκλέχθηκε πρόσφατα με μεγάλη πλειοψηφία) έχει μία δυνατότητα να κάνει ότι πούμε εμείς. Και επειδή εμείς δεν πρόκειται να αλλάξουμε, θα «αλλάξει» η ελληνική κυβέρνηση με οποιοδήποτε τίμημα» είναι το δόγμα του Βερολίνου.

Η πρόβα που είχε γίνει στις Κάννες με τους πρόθυμους έλληνες «εκτελεστές» μπορεί να επαναληφθεί.

Και επειδή εκείνοι οι «εκτελεστές» τελείωσαν με την ψήφο του ελληνικού λαού αναζητούνται νέοι.

Αυτό πάντως που παραμένει σταθερά πρόθυμο στις ορέξεις του τριγώνου Βρυξέλλες – Φρανκφούρτη- Βερολίνο είναι το συστημικό λόμπι της Ελλάδας το οποίο όπως είναι φανερό σε κάθε εκδήλωση του είναι έτοιμο να στηρίξει τις επιλογές των… «εταίρων».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger