Ο Francesco Lentini γεννήθηκε το 1889 στο Rosolini της επαρχίας Sirocusa στη Σικελία και ήταν το δωδέκατο παιδί μιας πολυμελούς οικογένειας.

Ξεχώριζε από τα υπόλοιπα παιδια αφού γεννήθηκε με τρία πόδια και διπλά γεννητικά όργανα.

Ανατράφηκε από τη θεία του αφού οι γονείς του αρνήθηκαν να τον αναγνωρίσουν  και έτσι ο νεαρός Lentini μεγάλωσε σε ένα σπίτι για παιδιά με ειδικές ανάγκες.

Εκεί απέκτησε μια νέα αυτοπεποίθησή για τη ζωή γιατί είδε παιδιά που ήταν σε πολύ χειρότερη κατάσταση από ότι ο ίδιος. Είδε παιδιά που δεν μπορούσαν να περπατήσουν.

Σε ηλικία 8 ετών, αναζήτησε την τύχη του στις ΗΠΑ όπου ξεκίνησε να δουλεύει στο τσίρκο Ringling Brothers στο Barnum & Bailey και Coney Islandμε με το ψευδώνυμο « ο βασιλιάς ».  Γοήτευε τα πλήθη με την αίσθηση του χιούμορ του.

Η γοητεία του δεν πέρασε απαρατήρητη όταν η Theresa Murray έδειξε μια ιδιαίτερη συμπάθεια στον Lentini . Το ζευγάρι σύντομα παντρεύτηκε και μαζί απέκτησαν τέσσερα υγιή παιδιά .

Η καριέρα του διήρκεσε πάνω από σαράντα χρόνια. Ο Francesco Lentini πέθανε στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα στις 22 Σεπτεμβρίου του 1966, σε ηλικία 77 ετών. 




Δημοσίευση σχολίου

Blogger