Γράφει ο Παναγιωτίδης Μάρκος 

«Όλα τα είχε η Μαριωρή, ο φερετζές της έλειπε»… Κάπως έτσι μπορεί να περιγραφεί (στην επιεικέστερη απόδοσή της) η ενέργεια της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, αναπληρώτριας υπουργού Μεταναστευτικής Πολιτικής, η οποία φέρεται να δήλωσε πως η κυβέρνηση είναι διατεθειμένη να ενοικιάσει σπίτια στα οποία θα φιλοξενηθούν οι μετανάστες, προκειμένου να εξοικονομηθεί χρόνος, αλλά και η πολιτεία να κάνει ένα «καλό».

Φαίνεται πως η κυρία υπουργός, είτε δεν αντιλαμβάνεται την σοβαρότητα, την κρισιμότητα και την επικινδυνότητα των λεγομένων της, είτε δεν επικοινωνεί με την πραγματικότητα που βιώνει η χώρα και ιδιαίτερα η κυβέρνησή της. Έτσι, «ελαφρά τη καρδία» επιχειρεί η κυρία Χριστοδουλοπούλου έμπλεη των ιδεοληψιών της, να εισάγει ένα θέμα που εκφράζει μεν τις πάγιες πολιτικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά δεν συνάδει χρονικά αλλά ούτε και είναι δυνατόν να υλοποιηθεί αφού οι κοινωνικές ανοχές ελάχιστα φαίνεται να απέχουν από το κρίσιμο «σημείο έκρηξης» του συνόλου της κοινωνίας. Και, δυστυχώς, η κυρία υπουργός φαίνεται απολύτως διατεθειμένη να συνδράμει σε μία αγνώστου μεγέθους και καταστροφικής ισχύος λαϊκή έκρηξη, προκειμένου να ικανοποιήσει τις προσωπικές και κομματικές της ιδεοληπτικές πολιτικές.

Βέβαια, από τη δική μας πλευρά αναρωτιόμαστε όχι το που θα βρεθούν τα χρήματα (αφού αυτά τα διαθέτει η Ευρωπαϊκή Ένωση προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή των λαθραία εισερχομένων στην ευρωπαϊκή επικράτεια πληθυσμιακών μαζών, αλλά το πότε η κυβέρνηση και η συγκεκριμένη (αναπληρώτρια) υπουργός θα κινηθούν με την ίδια ένταση για να μεριμνήσουν ώστε να ικανοποιηθούν αιτήματα άμεσα συνδεδεμένα με την επιβίωση των Ελλήνων, γηγενών, πολιτών.

Σκοπεύει η κυρία Χριστοδουλοπούλου να προχωρήσει στη λύση της ενοικίασης άδειων ξενοδοχείων, άδειων ιδιωτικών κλινικών, μικρών μονάδων, άδειων δημοτικών κτιρίων καθώς και διαμερισμάτων που μένουν ξενοίκιαστα ανά την Ελλάδα, προκειμένου να φιλοξενηθούν οι αιτούντες άσυλο στη χώρα μας.

Και οι Έλληνες πολίτες, κυρία Χριστοδουλοπούλου, τι θα γίνουν;
Οι Έλληνες που έμειναν άστεγοι επειδή οι τράπεζες τους πήραν το σπίτι, επειδή η ανεργία τους έκανε να μην μπορούν να πληρώσουν ενοίκιο… Αυτοί πότε, πως και από ποιους θα ικανοποιηθούν κυρία Χριστοδουλοπούλου; Ή δεν σας ενδιαφέρει, αφού με τα όσα σήμερα ισχύουν θα μπορείτε να βρίσκετε σπίτια κενά για να ικανοποιείτε τον επιλεκτικό ανθρωπισμό σας;
Μήπως, επιθυμείτε, οι γηγενείς κάτοικοι να είναι άστεγοι και να μπαίνουν στις σειρές των συσσιτίων, προκειμένου οι λαθραία (παράνομα) εισελθόντες στην Ελλάδα, να απολαμβάνουν την μέριμνα του επιλεκτικού ανθρωπισμού σας, που θα προσφέρει δωρεάν τροφή και στέγη σε όλους εκείνους που (επαναλαμβάνω) μπήκαν παράνομα στη χώρα και έχουν συντελέσει στην αύξηση της εγκληματικότητας και αλλοιώνουν σταδιακά τα χαρακτηριστικά της πατρίδας μας;

Προτεραιότητα για την κυρία Χριστοδουλοπούλου είναι η εξασφάλιση της διαβίωσης των (λαθρο)μεταναστών και όχι η επιβίωση των γηγενών πολιτών. Κι αυτό, γιατί η κυρία αυτή διόλου δεν ενδιαφέρεται για την κατάσταση στην παρεχόμενη Υγεία και την Παιδεία προς τους γηγενείς κατοίκους. Διόλου δεν ενδιαφέρεται για τις επιθέσεις των τραπεζών κατά των Ελλήνων πολιτών και για τον εκμηδενισμό – αφανισμό των ανθρωπίνων και πολιτικών δικαιωμάτων των Ελλήνων πολιτών.
Εάν ενδιαφερόταν, θα είχε μία –τουλάχιστον- διαφορετική προσέγγιση, βαθμονόμηση και ιεράρχη των πολιτικών της προτεραιοτήτων. Θα είχε, πιστεύουμε, την αγωνία της εύρεσης λύσης του προβλήματος της ανεργίας που βιώνουν οι κάτοικοι της Ελλάδας, αντί της μέριμνας έντεχνης αλλαγής του πληθυσμού της χώρας.

Ίσως ο κ. Τσίπρας θα πρέπει να αναλογιστεί το βάρος της προσωπικής του ευθύνης και φροντίσει να «διευθετήσει» την πολιτική ανωριμότητα και την εξόφθαλμη ιδεοληψία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου, η οποία έχει καταστήσει απολύτως σαφές πως δεν έχει καμία διάθεση να υπηρετήσει την Ελλάδα και τα συμφέροντα των Ελλήνων, αλλά είναι (εν)ταγμένη σε μία προσπάθεια που –αποτελεί κοινή παραδοχή όλων των ειδικών- χαρακτηρίζεται ως λίαν επικίνδυνη για την εσωτερική ειρήνη της χώρας και την ασφάλεια των Ελλήνων πολιτών.

Εάν ο (επιλεκτικός) ανθρωπισμός και η αγωνία της κυρίας Χριστοδουλοπούλου για την ταλαιπωρία και το μαρτύριο των (λαθρ)μεταναστών είναι σε τόση μεγάλη ένταση, ας φροντίσει τα χρήματα που θα εισπράξει (και μόνον αυτό) από την Ευρώπη για την φιλοξενία των (λαθρο)μεταναστών, να τα διοχετεύσει σε παρόμοιες δράσεις στις χώρες προέλευσης των (λαθρο)μεταναστών, στέλνοντάς τους έτσι ένα σαφές μήνυμα: «Θα σας φροντίσουμε στις πατρίδες σας, εκεί που γεννηθήκατε, εκεί που πρέπει να μείνετε για να δημιουργήσετε έναν καλύτερο κόσμο για τα παιδιά σας».

ΥΓ: Μία τελευταία ερώτηση μόνο προς την κυρία Χριστοδουλοπούλου: Σε πόσες ΜΚΟ είστε μέλος κυρία υπουργέ της Μεταναστευτικής Πολιτικής;
Εάν είμασταν κακεντρεχείς ή μεροληπτικοί, θα μπορούσαμε να γράψουμε πάρα πολλά και προκλητικά για το ύφος και το ήθος της "παρέμβασης" της κυρίας Χριστοδουλοπούλου. Από την πλευρά μας της ζητάμε να μην εμπαίζει με την λογική μας και να μην παίζει με την πατρίδα μας... 
Το "δυστύχημα" για την ΗΗΕλλάδα είναι είναι πως τις απόψεις της κυρίας Χριστοδουλοπούλου τις ασπάζονται (έστω και δια της σιωπής τους) και άλλοι πολλοί πολιτικοί, ακόμα και εκτός της κυβέρνησης..

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger