Ο νεαρός από τη Μελβούρνη, γνωστός ως «τζιχάντι Τζέικ» που πολεμούσε στο πλευρό των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους, έπεσε νεκρός έπειτα από επίθεση αυτοκτονίας.
Ο 18χρονος Τζέικ Μπιλάρντι, ασπάστηκε το Ισλάμ, όταν έχασε τη μητέρα του. Ταξίδεψε στη Μέση Ανατολή πριν από ένα χρόνο και μετά από δύο μήνες είχε τηλεφωνήσει στην οικογένειά του για να την ενημερώσει πως προετοιμάζεται για βομβιστής αυτοκτονίας. Στη συνέχεια όμως ξανατηλεφώνησε για να τους πει ότι έχει αλλάξει γνώμη και θα πάει στη Συρία να πολεμήσει στο πλευρό της ISIS.
Σύμφωνα όμως με φωτογραφίες και βίντεο που δόθηκαν στην κυκλοφορία, ο Τζιχάντι Τζέικ έχει γίνει «μάρτυρας» όπως δείχνουν τα σύμβολα των τζιχαντιστών.
Το τελευταίο διάστημα έχουν γίνει πάνω από 13 βομβιστικές επιθέσεις και οι περισσότερες σύμφωνα με ανακοίνωση του Ισλαμικού Κράτους έγιναν από Eυρωπαίους ή και μέλη της Οργάνωσης από άλλες χώρες.
Η οικογένειά του θεωρεί ότι ο Τζέικ μετείχε χωρίς να θέλει ο ίδιος σε επίθεση αυτοκτονίας και πως αυτό έγινε επειδή σκόπευε να φύγει από την οργάνωση.


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger