Για πιθανή συμφωνία με τις ΗΠΑ για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών αποθεμάτων σε ποσοστό 70-30 στο Αιγαίο έκανε λόγο ο υπουργός Ενθκής Άμυνας Πάνος Καμμένος από τη Νέα Υόρκη. Μάλιστα, ο υπουργός συνέδεσε αυτή τη συμφωνία με τη χρηματοδότηση της χώρας.

Ειδικότερα, ο κ. Καμμένος είπε χαρακτηριστικά:

«Δεν σας κρύβω ότι η ελληνική κυβέρνηση, από τη στιγμή που θα υπάρξει ενδιαφέρον από τις Ηνωμένες Πολιτείες στα θέματα της συνεργασίας σε σχέση με τα κοιτάσματα φυσικού αερίου και πετρελαίου, είναι διατεθειμένη να προχωρήσει σε συνεργασία. Στη συνάντηση που είχα με την κ. Νούλαντ της είπα ότι θα μας ενδιέφερε μία GtoG (government to government) agreement με τις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής, ώστε να υπάρχει συνεκμετάλλευση των κοιτασμάτων φυσικού αερίου και πετρελαίου.

Αυτό θα οδηγούσε και θα οδηγήσει πιθανόν, σε μια λύση η οποία δεν έχει να κάνει με τις οποιεσδήποτε πιέσεις δεχόμαστε από τους δανειστές μας. Είναι αντιληπτό, ότι αν προχωρήσουμε σε μια συνεκμετάλλευση του φυσικού αερίου και του πετρελαίου με ποσοστό 70-30, αυτό θα οδηγήσει σε μια γραμμή χρηματοδότησης που θα μας απαλλάξει από πολλά προβλήματα».

Την ίδια στιγμή, ο κ. Καμμένος αναφέρθηκε στην άριστη αμυντική συνεργασία Ελλάδας-ΗΠΑ:

«Η αμυντική συνεργασία είναι άριστη, θέλω να σας πω ότι ήδη υπογράψαμε μια πολύ μεγάλη συνεργασία με το Πολεμικό Ναυτικό για τα αεροπλάνα ναυτικής συνεργασίας και θα προχωρήσει η συνεργασία και στην αναβάθμιση με την Lockheed Martin των αεροσκαφών F-16. Από την πλευρά των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στη συνάντηση που θα έχω την 21η Μαΐου, φαίνεται ότι υπάρχει πολύ μεγάλη βοήθεια σε παροχή αμυντικού υλικού δωρεάν και σε συνεργασίες. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα στην καλύτερη οργάνωση των Ενόπλων Δυνάμεων, ούτως ή άλλως το προσωπικό έχει πλέον υψηλό ηθικό και άριστη οργάνωση για την αντιμετώπιση κάθε απειλής».

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger