Οι συναντήσεις ελλήνων-κινέζων αξιωματούχων και οι επενδυτικές ευκαιρίες στο μικροσκόπιο του BBC

Η Ελλάδα μπορεί να ελπίζει σε περαιτέρω οικονομική βοήθεια από τους ευρωπαίους εταίρους της ή πρέπει να στραφεί στην πλούσια Κίνα για ρευστό; Το ερώτημα αυτό θέτει ο ανταποκριτής του BBC στο Πεκίνο, John Sudworth, σχολιάζοντας τις φήμες που θέλουν τους Έλληνες να καταφεύγουν στους Κινέζους αν ναυαγήσουν οι εν εξελίξει διαπραγματεύσεις με τους δανειστές. 

Οι επισκέψεις κινέζων αξιωματούχων στην Ελλάδα δίνουν την αίσθηση ότι κάτι σημαντικό συμβαίνει σχολιάζει ο δημοσιογράφος του BBC, τονίζοντας ότι η Κίνα θα μπορούσε να λειτουργήσει ως το τελευταίο καταφύγιο δανεισμού για την Ελλάδα, ενώ σαν πιθανότητα «παίζει» και η Ρωσία. 

«Αυτό το γεγονός μας δίνει την αίσθηση πως κάτι άκρως σημαντικό συμβαίνει ανάμεσα στις δύο χώρες. Αν και μπορεί απλά η Κίνα να βλέπει την Ελλάδα ως μια έξοχη ευκαιρία για επένδυση», αναφέρει ο δημοσιογράφος του BBC.

«Φτάνουν και στο Πεκίνο αυτές οι φήμες ότι η Ελλάδα θα προστρέξει στην κινεζική κυβέρνηση ως την ύστατη λύση, αν δεν τα βρει με την ΕΕ και την ΕΚΤ. Βέβαια, τέτοιου είδους ειδήσεις υπάρχουν και για τη Ρωσία, μόνο που λόγω των τωρινών συνθηκών είναι αμφίβολο αν θα μπορέσει να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες της Ελλάδας», επισημαίνει ο ίδιος.

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger