Μια πρωτοφανή επίθεση από συστημικά μέσα έχουν εξαπολύσει από το βράδυ του Σαββάτου εκδότες, δημοσιογράφοι και καναλάρχες κινδυνολογώντας ότι η κυβέρνηση δεν πρόκειται να βρει τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ και θα πάει σε εκλογές ενώ είναι άμεση η προοπτική της χρεωκοπίας.

Αντιθέτως από την πλευρά της κυβέρνησης υπάρχει η διαβεβαίωση ότι τα χρήματα υπάρχουν και ήδη αναμένται εντολή για να αποδοθούν στο ΔΝΤ. Πρόκειται για τους ίδιους γυμνοσάλιαγκες που στήριζαν το καθεστώς Σαμαρά-Βενιζέλου, τους γνωστούς Γερμανοτσολιάδες, οι οποίοι ονειρεύονται επαναφορά στο παλιό καθεστώς και οικουμενικές κυβερνήσεις εθνικής σωτηρίας με προδότες και Νενενέκους. Φτάνουν στο σημείο να προβάλλουν ακόμα και δήθεν ρεπορταζ ρυπαρών φυλλάδων των τοκογλύφων που κάνουν λόγο για  το «δράμα της διάσωσης» της Ελλάδας όπως η βρετανική Telegraph, η οποία, σε σημερινή της ανάλυση παρουσιάζει τι θα συμβεί σε περίπτωση που η χώρα δεν πληρώσει τη δόση του ΔΝΤ στις 9 Απριλίου.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα, η ελληνική κυβέρνηση κάνει ακόμη μια κρίσιμη προσπάθεια (ο Γιάνης Βαρουφάκης είναι ήδη στις ΗΠΑ για να έχει συνάντηση με την Κριστίν Λαγκάρντ), καθώς αυξάνονται οι φόβοι πως η χώρα θα γίνει το πρώτο ανεπτυγμένο κράτος στην Ιστορία που θα αθετήσει τις διεθνείς του υποχρεώσεις.

Δ. Μάρδας: Τα χρήματα για το ΔΝΤ υπάρχουν, περιμένω εντολή από το Μαξίμου

Tη διαβεβαίωση ότι τα χρήματα για την πληρωμή της δόσης προς το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο βρίσκονται στα κρατικά ταμεία, έδωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Δημήτρης Μάρδας, μιλώντας στην εκπομπή “MEGA Σαββατοκύριακο”.

Ο κ. Μάρδας ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι η καταβολή της δόσης είναι θέμα και πολιτικής απόφασης, που θα λάβει το μέγαρο Μαξίμου και τόνισε:

«Η πληρωμή του ΔΝΤ θα λάβει χώρα στις 9 Απριλίου. Από εκεί και πέρα υπάρχουν διάφορα προβλήματα πολιτικού περιεχομένου. Χρήματα υπάρχουν για να γίνουν οι πληρωμές μισθών, συντάξεων και οτιδήποτε άλλο χρειάζεται για όλη την επόμενη εβδομάδα. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν για την μεθεπόμενη. Αυτό είναι μια πολιτική απόφαση η οποία θα παρθεί και εμείς θα ακολουθήσουμε τις όποιες πολιτικές αποφάσεις».

Αποφεύγοντας να πει εάν ο Αλέξης Τσίπρας έχει δώσει τη σχετική εντολή για πληρωμή των 460 εκατ. προς το ΔΝΤ και αφήνοντας να εννοηθεί ότι η ελληνική κυβέρνηση πιέζει εμμέσως για να βρεθεί λύση στο χρηματοδοτικό πρόβλημα ο κ. Μάρδας είπε:

«Υπάρχουν κάποιες πολιτικές αποφάσεις από τη στιγμή που δεν υπάρχει κάποια ανακοίνωση από το Μαξίμου εμείς είμαστε οι διαχειριστές των χρημάτων. Έχω συγκεκριμένες εντολές τις οποίες θα εκτελέσω στο χρόνο που πρέπει. Οι εντολές όλες θα δοθούν στις 8 Απριλίου».


ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger