Εσπευσμένα στο Μαξίμου Βούτσης και Καμμένος.Ο Αλέξης Τσίπρας ενημερώνει τα κομματικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται επίσης στο γραφείο του, για τα αποτελέσματα των διαπραγματεύσεων, για το τι διεμήφθη χθες στις Βρυξέλλες και το τι περιμένει η ελληνική πλευρά τις επόμενες ημέρες.

Στην συνάντηση βρίσκονται ο Τάσος Κορωνάκης και ο Γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Μαντάς, ο οποίος θα μεταφέρει στον πρωθυπουργό το κλίμα που επικρατεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ. Ενώ ο Ο Πάνος Καμμένος έχει δηλώσει πως οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν θα δεχθούν την κατάργηση της έκπτωσης στα νησιά, η οποία αποτελεί για εκείνους κόκκινη γραμμή.

Παντως ο Πάνος Καμμένος μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ η οποία συνήλθε για να εκτιμήσει την πορεία των διαπραγματεύσεων άφησε να εννοηθεί ότι οι βουλευτές των ΑΝΕΛ θα στηρίξουν την συμφωνία.

Η μοναδική προϋπόθεση που έθεσε ο υπουργός Αμυνας και πρόεδρος της ΚΟ των Ανεξαρτήτων Ελλήνων για τη συμφωνία είναι να περιέχει κάποια αναφορά στο θέμα του χρέους.

«Οι προϋποθέσεις που έχουν μπει και από την κυβέρνηση αλλά και από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ είναι οποιαδήποτε συμφωνία να συνδέεται με το θέμα του χρέους» ανέφερε χαρακτηριστικά μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ.

Οπως είπε ο Π. Καμμένος «είναι πλέον ξεκάθαρο ότι αυτή τη στιγμή διαπραγματεύεται η Ελλάδα, δεν διαπραγματεύεται απλώς η κυβέρνηση». Εξέφρασε δε την ελπίδα «ότι η πορεία των διαπραγματεύσεων θα είναι θετική για τον ελληνικό λαό».

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ υποστήριξε ότι «παραμένουν οι «κόκκινες γραμμές» που έχουμε θέσει και θεωρούμε ότι τις επόμενες ώρες, τις επόμενες ημέρες η κυβέρνηση τηρώντας τη λαϊκή εντολή της 25ης Ιανουαρίου θα προχωρήσει στην οριστική επίλυση των προβλημάτων που έχει δημιουργήσει η πενταετής κρίση». Και κατέληξε λέγοντας πως «η λύση θα είναι οριστική και η εποχή των μνημονίων θα έχει περάσει».

Δημοσίευση σχολίου

Blogger