Θέλει λιγότερους φόρους σε επιχειρήσεις και μεγαλύτερες περικοπές δαπανών, ιδιαίτερα για συντάξεις – Η Κομισιόν ελπίζει ότι οι διαφορές θα γεφυρωθούν μέχρι την Πέμπτη.

Νέες διαφωνίες ανάμεσα στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο και στην ελληνική κυβέρνηση απειλούν να «εκτροχιάσουν» τις διαπραγματεύσεις, σύμφωνα με πληροφορίες που μετέδωσε το πρακτορείο ειδήσεων MNI του γερμανικού Χρηματιστηρίου.

Σύμφωνα με ευρωπαϊκές πηγές, που επικαλείται το πρακτορείο, οι εκπρόσωποι του ΔΝΤ στις διαπραγματεύσεις, που συνεχίζονται στις Βρυξέλλες, διαφωνούν με το μείγμα μέτρων οικονομικής πολιτικής που προτείνει η ελληνική κυβέρνηση, υπογραμμίζοντας ότι χρειάζονται λιγότερες αυξήσεις φόρων, ιδιαίτερα στις επιχειρήσεις, και περισσότερες περικοπές δαπανών, πρωτίστως για συντάξεις.

Πάντως, οι πηγές της Κομισιόν τονίζουν ότι θεωρούν «μικρές» τις διαφορές και εκτιμούν ότι μπορούν να γεφυρωθούν μέχρι τη Σύνοδο Κορυφής της Πέμπτης, όπου θα πρέπει να ληφθούν και οι τελικές αποφάσεις για την Ελλάδα. Η Κομισιόν δέχεται τις ελληνικές προτάσεις και εκτιμά ότι και το ΔΝΤ θα «ανεβεί στο τρένο», σύμφωνα με τις πηγές του πρακτορείου.

Εξάλλου, εκτιμάται ότι τελικά θα χρειασθεί εξάμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης της Ελλάδας, ώστε να εφαρμοσθεί το πρόγραμμα που θα συμφωνηθεί.


Δημοσίευση σχολίου

Blogger