Γράφει ο Πάνος Ρασσιάς

«Μετά τη Δευτέρα, τίποτε δεν θα είναι ίδιο». Αυτή τη φράση χρησιμοποιεί, ο Αντώνης Σαμαράς σε συνομιλητές του, από το βράδυ της Πέμπτης που σημειώθηκε το ναυάγιο στο τελευταίο Eurogroup και ανακοινώθηκε η έκτακτη Σύνοδος Κορυφής. Είτε επιτευχθεί τελικά συμφωνία την ύστατη στιγμή, είτε οδηγηθούμε ξανά σε αδιέξοδο με τραγικές συνέπειες, οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες και στη ΝΔ το γνωρίζο
υν.


Για το λόγο αυτό ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης, θα εντείνει τις επαφές του μέσα στα επόμενα εικοσιτετράωρα, με πρόσωπα που έχουν ευρωπαϊκό προφίλ και έχουν πρωταγωνιστήσει στην πολιτική ζωή του τόπου τα τελευταία χρόνια, με στόχο να προχωρήσει η συγκρότηση ενός αρραγούς ευρωπαϊκού μετώπου που θα αποτελέσει εμπόδιο σε μια πιθανή ρήξη με την Ευρώπη ή σε μια άνευ προηγουμένου φοροκαταιγίδα για να σωθεί η παρτίδα την τελευταία στιγμή, μετά από 5 μήνες κωλυσιεργίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του newpost.gr, o πρόεδρος της ΝΔ, θέλει να είναι έτοιμο το κόμμα του, ώστε να καταστεί ρυθμιστής των εξελίξεων και να μπορεί να υπάρχει στο μυαλό των πολιτών σαν η εναλλακτική λύση που θα αποτελέσει τον κορμό απέναντι στον σημερινό κυβερνητικό σχηματισμό ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ. Οι κινήσεις αυτές εντάσσονται στο πλαίσιο των θεσμικών πρωτοβουλιών που αποφάσισε το τελευταίο γαλάζιο πολιτικό συμβούλιο και ξεκίνησαν με τη συνάντηση Σαμαρά – Καραμανλή και συνεχίστηκε με αυτή με τον Κώστα Σημίτη.

Υπενθυμίζεται ότι οι δύο άντρες συναντήθηκαν, έπειτα από αίτημα του Αντώνη Σαμαρά και ενώ είχε προηγηθεί για ακόμη μια φορά, τηλεφωνική επικοινωνία μεταξύ τους. Σύμφωνα με στενούς συνεργάτες του κ. Καραμανλή, το ραντεβού ήταν προγραμματισμένο και δεν είχε καμία σχέση, όπως ελέχθη, με τη συνάντηση Μπακογιάννη- Τσίπρα που έγινε το πρωί της ίδιας μέρας.

Η κοινή ανησυχία και στόχευση των κ.κ. Σαμαρά και Καραμανλή, εκφράστηκε στη διαρροή που έγινε μετά τη συνάντηση από τη Συγγρού και συνοψίστηκε στη φράση «η ΝΔ είναι ο κυρίαρχος πυλώνας για την εγγύηση της ευρωπαϊκής προοπτικής της χώρας». Ο πρώην Πρόεδρος της ΝΔ, εμφανίζεται πάντως ιδιαίτερα προβληματισμένος για την τροπή που έχει πάρει η διαπραγμάτευση, επιμένει στην ανάγκη να υπάρξει συμφωνία, περιμένοντας ωστόσο να δει πρώτα το περιεχόμενό της.

Όπως σχολίαζαν, πάντως, γαλάζια στελέχη που έχουν ανοικτό δίαυλο επικοινωνίας με την Παναγή Κυριακού, έπειτα από τις ραγδαίες εξελίξεις που θα ακολουθήσουν την έκτακτη Σύνοδο Κορυφής της Δευτέρας, «κανείς δεν θα μείνει αμέτοχος». Ειδικό βάρος θα έχουν στις επόμενες ημέρες, επίσης, οι πρωτοβουλίες και οι παρεμβάσεις που θα κάνει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, κάτι που προανήγγειλε ο ίδιος στη συνάντηση με τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

«Η πλειοψηφία που με εξέλεξε αλλά και η εντολή της Βουλής από τον ελληνικό λαό που εξέλεξε τη Βουλή αυτή, μου επιβάλλουν να διασφαλίσω στο πλαίσιο και στα όρια των αρμοδιοτήτων μου αυτή την πορεία και να είστε βέβαιος ότι θα το πράξω», απάντησε ο Προκόπης Παυλόπουλος στον Αντώνη Σαμαρά, όταν αυτός του τόνισε πως «καμία κυβέρνηση δεν έχει το δικαίωμα να αμφισβητήσει και να βάλει σε κίνδυνο την θέση της χώρας στην Ευρώπη».  

ΠΗΓΗ

Δημοσίευση σχολίου

Blogger