Πληθαίνουν οι πληροφορίες που θέλουν κορυφαία πολιτικά πρόσωπα να βρίσκονται σε διαπραγμάτευση για την προσωπική τους ελευθερία(!) καθώς σφίγγει ο κλοιός της Δικαιοσύνης γύρω τους. Η διαπραγμάτευση γίνεται τόσο με τους έξω (βλέπε Θεσμούς-Τρόικα), όσο και με τους μέσα-πρόσωπα από το χώρο της αντιπολίτευσης.

Στα πλαίσια αυτής της διαπραγμάτευσης έχει μπει σύμφωνα με πληροοφορίες ακόμη και το περίφημο bonus των 50 εδρών που παίρνει με τον ισχύοντα εκλογικό νόμο το πρώτο κόμμα. Μάλιστα η καυτή ανάσα της Δικαιοσύνης προκαλεί κινήσεις πανικού σε κάποια από τα εμπλεκόμενα πρόσωπα.

Οταν λέμε ότι η διαπραγμάτευση της προσωπικής τους ελευθερίας (με απλά λόγια να μην πάνε φυλακή) γίνεται και με τους έξω εννοούμε ότι τόσο οι Θεσμοί όσο και παράγοντες των ΗΠΑ διαθέτουν επιβαρυντικά στοιχεία για τους εμπλεκόμενους τα οποία θα μπορούσαν να επιφέρουν ακόμη και ποινές ισόβιας κάθειρξης. Μάλιστα όσα πρόκειται να αποκαλυφθούν το προσεχές διάστημα θα προκαλέσουν τεκτονικό σεισμό.

Στο μεταξύ κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το φερόμενο ως Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη που προέβλεπε υποκλοπή φορολογικών δεδομένων διέταξε η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων. 

Η Γραμματεία τονίζει ότι όλοι οι κανόνες προστασίας των φορολογικών δεδομένων τηρούνται απαρέγκλιτα και εφόσον έχουν τελεστεί τυχόν αξιόποινες πράξεις από υπαλλήλους της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όσον αφορά αδικαιολόγητη διαρροή φορολογικών δεδομένων θα ενημερωθούν άμεσα οι δικαστικές αρχές.

Όπως προκύπτει και από το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρώην ΥΠΟΙΚ με hedge funds, o Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως:  "Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε ήταν το ακόλουθο: υπάρχει η ιστοσελίδα της Εφορίας  (...) όπου οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν το ΑΦΜ τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους για να κάνουν πληρωμές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος κ.ο.κ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε (...) αποθεματικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, απλώς να έχουμε αυτό το σύστημα να λειτουργεί στο σκοτάδι και με το πάτημα ενός κουμπιού να μας επέτρεπε να δώσουμε αριθμούς pin στους κατόχους ΑΦΜ".

Αναλυτικά, η ΓΓΔΕ στην ανακοίνωσή της αναφέρει: 

"Σχετικά με πρόσφατα δημοσιεύματα για σχέδιο παραβίασης του "software" της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων που περιέχει τα ΑΦΜ και τα υπό αυτό στοιχεία των φορολογουμένων, διαβεβαιώνεται ότι η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων τηρεί και συντάσσεται απαρέγκλιτα με όλους τους κανόνες ασφάλειας εφαρμογών και δεδομένων που ορίζονται από τη Γενική Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων & Διοικητικής Υποστήριξης του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε τα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ και τα στοιχεία που τηρούνται σε αυτά να διασφαλίζονται από κινδύνους εξωτερικής παραβίασης.


Επιπλέον, η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων έχει ήδη διατάξει: 

•    κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για τη διερεύνηση τέλεσης τυχόν αξιόποινων πράξεων από υπαλλήλους 
•    και εσωτερικό έλεγχο στα πληροφοριακά συστήματα της ΓΓΔΕ για τυχόν παράνομη ή αδικαιολόγητη λήψη δεδομένων από αυτά. 

Για τα αποτελέσματα των ερευνών θα ενημερωθούν άμεσα οι αρμόδιες διοικητικές και δικαστικές αρχές καθώς και η πολιτική ηγεσία. 

Σε περίπτωση διαπίστωσης παράνομων ή αδικαιολόγητων ενεργειών στα παραπάνω, προβλέπονται από την ισχύουσα νομοθεσία ποινικές κυρώσεις για τους εμπλεκομένους, εφόσον δε πρόκειται για υπαλλήλους επιπλέον και πειθαρχικές κυρώσεις, σύμφωνα με τις διατάξεις του Υπαλληλικού Κώδικα. 

Τέλος, η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων ως Δημόσια Αρχή του Ελληνικού Κράτους έχει υποχρέωση τήρησης του φορολογικού απορρήτου των στοιχείων που δηλώνονται από τους φορολογουμένους και των στοιχείων που λαμβάνει γνώση από άλλους φορείς.

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger