Εν μέσω της προσφυγικής κρίσης που ολοένα και μεγαλώνει, ένας μεγιστάνας ακίνητης περιουσίας στην Silicon Valley πρότεινε την δημιουργία μιας χώρας για όλους όσους αναζητούν άσυλο.

Ο Jason Buzi δήλωσε στην Washington Post πως του φαίνεται απίστευτο το ότι κανένας άλλος δεν έχει προτείνει αυτή την λύση για τους 60.000 πρόσφυγες που βρίσκονται σε κατάσταση αναμονής.

«Έχουμε πολλά άτομα χωρίς πατρίδα σε όλο τον κόσμο αυτή την στιγμή. Η ιδέα είναι ότι αν τους δώσουμε μια χώρα, τουλάχιστον θα έχουν ένα μέρος για να ζήσουν ασφαλείς και θα μπορούν να ζουν και να εργάζονται όπως όλοι», ανέφερε.

Στο σημείο αυτό να αναφέρουμε πως στην συγκεκριμένη ιδέα βρίσκονται αντίθετοι πολλοί ειδικοί στο ζήτημα των προσφύγων, οι οποίοι φοβούνται πως εάν δημιουργηθεί ποτέ μια τέτοιου είδους χώρα, αυτή θα μοιάζει με καταυλισμό – φυλακή.

Παρόλα αυτά, ο Buzi δήλωσε πως έχει βάλει στην άκρη 10.000 δολάρια για την δημιουργία του «Προσφυγικού Έθνους», όπως ονομάζει το εγχείρημά του. 

H σελίδα 100 επισημαίνει βέβαια ότι θα χρειαστούν δεκάδες δισεκατομμύρια δολάρια για την πραγματοποίηση αυτής της ιδέας.


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger