Ο εκπρόσωπος της αμερικανικής κυβέρνησης, Τζον Κίρμπι (John Kirby), δήλωσε ότι η υποστήριξη της συμμαχίας ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος που ηγούνται οι ΗΠΑ προς τους Κούρδους μαχητές στη Συρία θα είναι ακόμα περισσότερο αποτελεσματική μετά το άνοιγμα της βάσης του Ιντσιρλίκ για επιδρομές ενάντια στους τζιχαντιστές.

Ενώ η Τουρκία εναντιώνεται στην υποστήριξη που δίνουν οι ΗΠΑ στους Κούρδους αντάρτες του YPG/YPJ στη Συρία, εξαιτίας των σχέσεών τους με το Εργατικό Κόμμα Κουρδιστάν (PKK), οι ΗΠΑ ξεκάθαρα λένε ότι θα συνεχίζουν να υποστηρίζουν το YPG ακόμα και από την τουρκική βάση του Ιντσιρλίκ.

«Το γεγονός ότι τώρα έχουμε πρόσβαση στις βάσεις στην Τουρκία», είπε ο Κίρμπι, «θα μας επιτρέψει να υποστηρίζουμε έγκαιρα και ποιο αποτελεσματικά» το YPG.

Επιπλέον, σύμφωνα με τις ΗΠΑ δεν υπάρχει PKK στη Συρία. Για την αμερικανική κυβέρνηση οι μόνες κουρδικές δυνάμεις στη Συρία είναι το YPG, οι οποίες μάχονται με σθένος το Ισλαμικό Κράτος.

Ο ίδιος Αμερικανός αξιωματούχος είπε ότι η Τουρκία δεν θα χτυπήσει ξανά το YPG, μετά την επίθεση που σημειώθηκε από τουρκικά τανκς σε κουρδικό χωριό κοντά στην Κομπάνι.

Το φυσάει και δεν κρυώνει ο Ερντογάν…

ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger