Στη Bουλή διαβιβάστηκαν οι δύο μηνυτήριες αναφορές που έχουν κατατεθεί στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου από τον Απόστολο Γκλέτσο και τον δικηγόρο Π. Γιαννόπουλο.


Στη Βουλή διαβιβάστηκε από τον Άρειο Πάγο η δικογραφία για το Plan B του πρώην υπουργού Οικονομικών, Γιάνη Βαρουφάκη.

Η δικογραφία περιλαμβάνει τη μηνυτήρια αναφορά του προέδρου της Τελείας Απόστολου Γκλέτσου και του δικηγόρου Π. Γιαννόπουλου.

Με τις αναφορές ζητείται η παραπομπή του πρώην υπουργού Οικονομικών στο Ειδικό Δικαστήριο για τους χειρισμούς του το τελευταίο εξάμηνο στη διαπραγμάτευση με τους εταίρους για την υπογραφή συμφωνίας για τη διάσωση της χώρας.

Σημειώνεται ότι η εισαγγελία του Αρείου Πάγου έκρινε ότι η Δικαιοσύνη δεν έχει αρμοδιότητα να ασχοληθεί με θέματα που αφορούν σε πράξεις η παραλείψεις πολιτικών προσώπων, με βάση τον νόμο περί ευθύνης υπουργών.

Κατεπείγουσα ΕΔΕ 

Υπενθυμίζεται ότι όπως έγινε γνωστό χθες η Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διέταξε κατεπείγουσα Ένορκη Διοικητική Εξέταση για το φερόμενο ως Plan B του Γιάνη Βαρουφάκη που προέβλεπε υποκλοπή φορολογικών δεδομένων. 

Όπως προκύπτει και από το ηχητικό ντοκουμέντο που δημοσιοποιήθηκε χθες από την τηλεδιάσκεψη που είχε ο πρώην ΥΠΟΙΚ με hedge funds, o Γ. Βαρουφάκης δήλωσε πως:  "Αυτό που σχεδιάζαμε να κάνουμε ήταν το ακόλουθο: υπάρχει η ιστοσελίδα της Εφορίας  (...) όπου οι φορολογούμενοι χρησιμοποιούν το ΑΦΜ τους και μεταφέρουν μέσω web banking χρήματα από τους τραπεζικούς λογαριασμούς τους στο ΑΦΜ τους για να κάνουν πληρωμές ΦΠΑ, φόρου εισοδήματος κ.ο.κ. Σχεδιάζαμε να δημιουργήσουμε (...) αποθεματικούς λογαριασμούς, συνδεδεμένους με κάθε ΑΦΜ, χωρίς να το πούμε σε κανέναν, απλώς να έχουμε αυτό το σύστημα να λειτουργεί στο σκοτάδι και με το πάτημα ενός κουμπιού να μας επέτρεπε να δώσουμε αριθμούς pin στους κατόχους ΑΦΜ".


ΠΗΓΗ

* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger