ΝΕΑΠΟΛΗ

Σε συναγερμό βρίσκονται και πάλι οι Πυροσβεστικές δυνάμεις στη Νέαπολη Λακωνίας καθώς εκδηλώνονται αναζωπυρώσεις στο πύρινο μέτωπο, εξαιτίας των ισχυρών ανέμων.

Οι φλόγες πλησιάζουν ξανά προς την κατοικημένη περιοχή με τις αρμόδιες Αρχές να επιχειρούν προκειμένου να τις οριοθετήσουν και τις κατασβήσουν. Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 105 πυροσβέστες με 42 οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, 26 άτομα πεζοπόρο τμήμα και δύο αεροσκάφη.

«Οι πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν υπεράνθρωπη μάχη κι δήμος συνδράμει με όποιο μέσο μπορεί. Οι άνεμοι πνέουν πολύ δυνατοί κι έχουν αναζωπυρώσεις. Στην περιοχή Αδιάκοπο στον Κάμπο είχαμε δύο μέτωπα. Το ένα έχει ελεγχθεί και το άλλο συνεχίζει να καίει. Φωτιά αναζωπυρώθηκε και στην κορυφογραμμή μεταξύ Νεάπολης και Βελανιδιών, ενώ στην Αγία Μαρίνα το μέτωπο που αναζωπυρώθηκε έσβησε στις τέσσερις τα ξημερώματα», δήλωσε σε μέσο μαζικής ενημέρωσης  ο δήμαρχος Μονεμβασιάς, Ηρακλής Τριχείλης.

«Μέχρι τώρα έχουν καεί περίπου 60.000 στρέμματα. Έχουμε ζημιές σε σπίτια που έχουν καεί ολοσχερώς κι άλλα μερικώς. Τεράστιο πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι έχουν καεί εκατοντάδες χιλιάδες ελιές και δέντρα και τα βουνά μας έχουν επίσης καεί ολοσχερώς. Σε οποιαδήποτε πρώτη πλημμύρα όλα τα καμένα θα κατέβουν στον κάμπο και τους οικισμούς. Έχουμε πληγεί ανεπανόρθωτα», επισημαίνει, ακόμη, ο κ. Τριχείλης.

ΑΡΓΟΛΙΔΑ

Πυρκαγιά που παίρνει σημαντικές διαστάσεις εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 13:00 στην περιοχή του Μαλαντρενίου του δήμου Άργους- Μυκηνών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η πυρκαγιά καίει αγροδασική έκταση, ενώ στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι.

Στην περιοχή έχει μεταβεί η Πυροσβεστική με οχήματα και πυροσβέστες από τις Πυροσβεστικές Υπηρεσίες Άργους, Ναυπλίου και από όμορους νομούς. Επίσης στην περιοχή κατευθύνονται για ρίψεις και δύο αεροσκάφη τύπου «Πετζετέλ».

Από την φωτιά δεν απειλούνται κατοικημένες περιοχές.

ΖΑΚΥΝΘΟΣ

Στάχτη έχει γίνει μεγάλο τμήμα του δάσους στο όρος Σκοπός στο Καλάμακι Ζακύνθου, όπου μαίνεται η πυρκαγιά. Στο σημείο είναι όλη η πυροσβεστική δύναμη του νησιού, ενώ έχει ζητηθεί βοήθεια από γειτονικούς νομούς
Η πυρκαγιά αφού έκαψε ό,τι βρήκε μπροστά της, πέρασε στην άλλη πλευρά του βουνού στην περιοχή Σεκάνια στο Βασιλικό.Στην επιχείρηση κατάσβεσης συμμετέχουν 25 πυροσβέστες με 10 οχήματα, 1 υδροφόρο ΟΤΑ και 3 πυροσβεστικά αεροσκάφη.
Παρά τις αντίξοες συνθήκες, οι δυνάμεις της πυροσβεστικής κατάφεραν να σώσουν ένα αρχαίο δάσος με τις βελανιδιές και το ιστορικό Μοναστήρι της Παναγίας της Σκοπιώτισσας, που λίγο έλειψε να παραδοθεί στις φλόγες.

Συνολικά 74 πυρκαγιές στο 24ωροΌπως ενημέρωσε η Πυροσβεστική, συνολικά 74 πυρκαγιές εκδηλώθηκαν σε όλη τη χώρα κατά τη διάρκεια του προηγούμενου 24ώρου.
Υπό έλεγχο βρίσκονται οι πυρκαγιές στη Ν.Αρτάκη Ευβοίας,, όπου επιχειρούν 15 πυροσβέστες με 7 οχήματα, 2 υδροφόρες και 1 μηχάνημα ΟΤΑ και στην περιοχή Μαυσωλείο Διστόμου-Αράχωβας, στην κατάσβεση της οποίας συμμετέχουν 20 πυροσβέστες με 8 οχήματα και 5 υδροφόρες ΟΤΑ.

Σε ύφεση βρίσκεται η μεγάλη φωτιά που ξέσπασε την Παρασκευή πιθανόν από εμπρησμό, σε δασική έκταση στον Καρέα.

Αναγνωρίστηκε το απανθρακωμένο άτομο που εντοπίστηκε στον Υμηττό χθες. Πρόκειται για 47χρονο αστυνομικό που σύμφωνα με τη σύζυγό του, βρισκόταν για περίπατο στο βουνό.
Ο άτυχος άνδρας που βρέθηκε σε απόσταση περίπου ενός χιλιομέτρου από το μνημείο πεσόντων πυροσβεστών στην Ηλιούπολη, ήταν σε αναρρωτική άδεια από την υπηρεσία του και αναγνωρίστηκε από την αδελφή του.

Επίσης, σε ύφεση βρίσκεται η πυρκαγιά που εκδηλώθηκε την Παρασκευή, σε δασική έκταση στη Μαλακάσα Αττικής. Στο συμβάν επιχειρούν 63 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 19 άτομα πεζοπόρο τμήμα και 12 οχήματα ΟΤΑ.

Έχει υποχωρήσει και η φωτιά που ξέσπασε χθες, σε χαμηλή βλάστηση, στην περιοχή Ατσίτσα Σκύρου. Στην κατάσβεση λαμβάνουν μέρος 20 πυροσβέστες με 9 οχήματα, 6 άτομα πεζοπόρο τμήμα, 3 οχήματα ΟΤΑ και 1 ελικόπτερο.

Υπό έλεγχο είναι το μέτωπο της φωτιάς στο Σπαθοβούνι Κορινθίας, ενώ το πύρινο μέτωπο 30 χιλιομέτρων στη Λακωνία έφτασε στη θάλασσα και εξαιτίας της μεγάλης έκτασης που έχει καεί και των ισχυρών ανέμων που πνέουν υπάρχουν αρκετές αναζωπυρώσεις μικροεστιών, όπου αντιμετωπίζονται άμεσα από ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις.

ΠΗΓΗ
* Τα άρθρα δεν αποτελούν απαραίτητα θέση της συντακτικής ομάδας: "ΙΩΚΗ ΑΘΗΝΑΣ ΒΟΗ", παρά μόνον αυτά που φέρουν την υπογραφή του ιδιοκτήτη του ιστολογίου...

Δημοσίευση σχολίου

Blogger